Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022  11:54:53

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε νέα προσπάθεια φθοράς: καρφώνει ευθέως τον Μητσοτάκη να «αναλάβει όλες τις ευθύνες του» για την υπόθεση των υποκλοπών. Ο Κύρτσος επιχαίρων οραματίζεται «πρώτη επίθεση των καραμανλικών». Κύριο

Επίμονη στα όρια της ψύχωσης, η προσπάθεια απομείωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο Κομμένο της Άρτας, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943, δεν παρέλειψε κατά την ΑΥΓΗ, στο τέλος της ομιλίας του να αναφερθεί στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν' αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ' οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας της παραβίασης του Συντάγματος και ειδικά του άρθρου 19 που αναφέρεται στο δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών και παράλληλα εκτός από την πολιτική ευθύνη που απέδωσε αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, επέκρινε επίσης και τον τρόπο διαχείρισης του μέγα σκανδάλου υπογραμμίζοντας ότι:

«Με απλές λέξεις οι πολιτικοί «ταγοί» για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν' αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν' αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους», ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της.»

Γιώργος Κύρτσος / Από Παυλόπουλο η πρώτη «καραμανλική» βολή κατά του μητσοτακικού παρακράτους

ΑΥΓΗ 16.8.2022..Ο ευρωβουλευτής συντάχθηκε με την παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
Ως την πρώτη «καραμανλική» βολή κατά του μητσοτακικού παρακράτους, χαρακτήρισε ο Γιώργος Κύρτσος την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου για τις υποκλοπές.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής συντάχθηκε με την παρέμβαση- κόλαφο του τέως ΠτΔ, επισημαίνοντας ότι έχει απόλυτα δίκιο και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται από τις πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο.
Ο Γιώργος Κύρτσος σχολιάζει, μάλιστα, ότι η συνέχεια μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αναφερόμενος σε πιθανές αναταράξεις στη «γαλάζια» παράταξη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:
«Ο Παυλόπουλος έχει απόλυτο δίκηο ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται από τις πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ήταν η πρώτη «καραμανλική» βολή κατά του μητσοτακικού παρακράτους. Η συνέχεια μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline