Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:51:49

D.Welle σε πικρή διαπίστωση: Πανάκριβη η Ελλάδα για τους Έλληνες τουρίστες, που έχουν περιορίσει τις ημέρες των διακοπών τους. Μεγάλα τα κόστη παντού, για τα πάντα. Κύριο

Αντίστιξη με το μεγάλο ρεύμα τουριστών από τη Γερμανία εφέτος σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Mεγάλα τα κύματα των τουριστών από κάθε γωνιά της Γερμανίας εφέτος, ικανοποίηση άλλα και διαπιστώσεις ότι οι κάτοικοι της χώρας στερούνται στις διακοπές τους. Είναι πλέον περιορισμένες, ολιγοήμερες και αιτία είναι η γενική ακρίβεια από τη μετακίνηση και τα καύσιμα και τα εισιτήρια, την διαμονή έως τη διαστροφή και την ψυχαγωγία,

Παρά το ότι οι Έλληνες εργάζονται, τα χρήματα δεν επαρκούν για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, γράφει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ελβετικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, SRF.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, αυτό επιβεβαιώνεται και από μελέτη του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων ETUC: το 28% των Ευρωπαίων εργαζομένων δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών – η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 43% των εργαζομένων της.
«Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με λίγο πάνω από δέκα εκατομμύρια κατοίκους και οι Έλληνες τουρίστες αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα των τουριστών», επισημαίνει η SRF. «Έτσι, για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στις παραθεριστικές περιοχές, οι Έλληνες τουρίστες που απουσιάζουν δεν αποτελούν πρόβλημα.
Παράλληλα, οι ξένοι τουρίστες συχνά επωφελούνται από τις καλές τιμές που διαπραγματεύονται οι διεθνείς ταξιδιωτικοί πράκτορες με τη βιομηχανία για να διατηρηθεί ο μαζικός τουρισμός.

Ζάκυνθος: «Βουλιάζει» το Ναυάγιο από τα σκουπίδια

Στα σκουπίδια που έχουν πλημμυρίσει την παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αναφέρεται η εφημερίδα Berliner Morgenpost: «Πρόκειται για την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας (...) τώρα όμως ασφυκτιά από τα σκουπίδια. Και οι αρχές διαφωνούν για το ποιος πρέπει να τα μαζέψει».
Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδέχεται να οφείλεται στο ότι «οι τουρίστες έχουν συνηθίσει να μαζεύουν και να πετάνε τα σκουπίδια τους άλλοι, όταν αυτοί αποχωρούν, κρατώντας μόνο τις πετσέτες τους – κάτι που συμβαίνει και σε άλλες παραλίες».

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη και Ελλάδα

Σχετικά με το τι έπαιξε ρόλο στη νέα μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η ενέργεια έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (41,9%, έναντι 39,1% τον Μάιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (8,9%, έναντι 7,5% τον Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,3%, έναντι 4,2% τον Μάιο) και οι υπηρεσίες (3,4%, έναντι 3,5% τον Μάιο).

Σύμφωνα με έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είδη πρώτης ανάγκης και διακοπές είναι τα πρώτα έξοδα που περιορίζουν τα νοικοκυριά λόγω των ανατιμήσεων.
Ένας στους πέντε έχει μειώσει την αγορά καταναλωτικών αγαθών και σχεδόν έναν στους δύο δηλώνει ότι θα κάνει λιγότερες διακοπές φέτος, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών. Οπως και ήδη συμβαίνει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline