Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:47:37

Στο χάος η τυραννία των μισογύνηδων μουλάδων στο Ιράν. Κλονίζονται οι φίλοι-ομόφρονες του Πούτιν και Ερντογάν. Λαϊκή, μαζική η εξέγερση με αιτήματα δημοκρατίας και ελευθερίας. Κύριο

Αντιδιαδήλωση των Φρουρών της Επανάστασης μετά το θάνατο της Αμινί.

- Επαναστατική κατάσταση με μεγάλη λαϊκή εξέγερση με συγκρούσεις και αιματυχυσία, αρχίζει να διαμορφώνεται στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών της χώρας. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει την τελευταία βδομάδα στη χώρα, ανάμεσά τους και κάποιοι αστυνομικοί.

Καζάνι που βράζει το Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών της χώρας.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει την τελευταία βδομάδα στη χώρα, ανάμεσά τους και κάποιοι αστυνομικοί.

Ερχονται νύχτα με Bayraktar οι Τούρκοι

Η κατάσταση φαίνεται να κλιμακωθεί περαιτέρω καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης φαίνεται να καλούν σε αντιδιαδήλωση στην Τεχεράνη.
Η αντιδήλωση ονομάζεται «Πορεία ενάντια στο χάος» και θα πραγματοποιηθεί σε όλη την επαρχία της Τεχεράνης μετά την προσευχή της Παρασκευής. Στην αφίσα εμφανίζονται χέρια Ιρανών να ενώνονται πάνω από τις φλόγες των διαδηλώσεων.
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην Τεχεράνη είναι πλέον «πιο ήρεμη και ήσυχη».

Συγκλονίζει ο πατέρας της Μαχσά Αμινί

Τη σιωπή της έσπασε ο πατέρας της Μαχσά Αμινί. Ο Αμχάντ Αμιντί, του οποίου η κόρη πέθανε μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία των ηθών γιατί δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, δήλωσε ότι οι γιατροί αρνήθηκαν να τον αφήσουν να δει την κόρη του μετά τον θάνατό της.
Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι πέθανε αφού υπέστη «καρδιακή προσβολή» και έπεσε σε κώμα, αλλά η οικογένειά της δήλωσε ότι δεν είχε προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, σύμφωνα με το Emtedad news, ένα ιρανικό φιλομεταρρυθμιστικό μέσο ενημέρωσης.
«Λένε ψέματα. Λένε ψέματα. Όλα είναι ψέματα... Όσο κι αν ικέτευα, δεν με άφηναν να δω την κόρη μου», δήλωσε ο Αμχάντ Αμινί στο BBC Persia, χθες.

Οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους

Ο θάνατός της 22χρονης έχει βάλει τώρα «φωτιά» στους δρόμους του Ιράν, όπου γυναίκες κόβουν τα μαλλιάς του, καίνε τα χιτζάμπ τους και διαδηλώνουν δίπλα σε άντρες κατά του θεοκρατικού καθεστώτος.
Φοιτητές και φοιτήτριες έχουν ξεσηκωθεί στα πανεπιστήμια.

Τα αιτήματά τους πλέον ξεπερνούν κατά πολύ το αρχικό κυρίαρχο σύνθημα «όχι στην υποχρεωτική χιτζάμπ». Πλέον ζητούν «δικαιοσύνη, ελευθερία» και φωνάζουν «θάνατος στον δικτάτορα». Τα «βέλη» τους στρέφονται κυρίως κατά του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Παράλληλα οι Φρουροί της Επανάστασης ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να προσάγουν «όσους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες», σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε σήμερα.

«Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς την οικογένεια και τους συγγενείς της εκλιπούσας Μαχσά Αμινί και έχουμε ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να εντοπίσουν όσους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στους δρόμους, αλλά και όσους θέτουν σε κίνδυνο την ψυχολογική ασφάλεια της κοινωνίας, και να τους αντιμετωπίσουν αποφασιστικά», ανέφερε η ανακοίνωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline