Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:08:45

Η νέα τρέλα στης ΗΠΑ, με πρώτη την Silicon Valley: Πληρώνουν 75.000 δολάρια για να γίνουν 7-15 εκατοστά ψηλότεροι. Τεράστια ζήτηση και η αποτελεσματική μέθοδος. Κύριο

Το ύψος σε ορισμένους κύκλους επιχειρηματικούς, κοσμικούς και καλλιτεχνικούς συνυπολογίζεται ως προσόν.

Ο Kevin Debiparshad αστειεύεται ότι θα μπορούσε να ανοίξει μια εταιρεία τεχνολογίας: Αυτή τη στιγμή, έχει μαζέψει στο Λας Βέγκας 20 προγραμματιστές. Όμως ο Debiparshad είναι γιατρός και οι προγραμματιστές αυτοί –εργαζόμενοι εταιρειών όπως οι Google, Amazon, Facebook και Microsoft- είναι οι ασθενείς του. Ο καθένας τους πληρώνει από 70.000 έως 150.000 δολάρια για να γίνει 7, 10, 12 ή και 15 εκατοστά ψηλότερος.
Ο Debiparshad είναι ένας πλαστικός χειρουργός που ειδικεύεται στις επεμβάσεις αύξησης του ύψους και ίδρυσε την LimbplastX Institute το 2016. Η κλινική του στο Λας Βέγκας κάνει χρυσές δουλειές από το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως είπε στο GQ.

Πώς λειτουργεί; Ο γιατρός σπάει τα μηριαία οστά των ασθενών και τους βάζει μεταλλικά καρφιά. Τα καρφιά επεκτείνονται ελάχιστα κάθε μέρα για τρεις μήνες, με ένα μαγνητικό τηλεχειριστήριο. Πρόκειται για επέμβαση χειρουργική όπως όταν πρόκειται για κατάγματα και τραυματισμούς , όπου εφαρμόζεται τεχνική επανόρθωσης-αποκατάστασης. Εδώ η εγχείρηση συνδυάζεται με την επιμήκυνση των σπασμένων οστών, τα οποία πρέπει να συγκολληθούν αλλά με επιμήκυνση τους. Μέθοδος ακραία αλλά, όπως φαίνεται προτιμόμενη από πολλούς άνδρες και γυναίκες, δαπανηρή, πολύμηνης νοσηλείας, αλλά αποτελεσματική, ανεξάρτητα από τις όποιες μελλοντικές της συνέπειες στα σπασίματα και τις ωδίνες τους, τις χειρουργικές αποτυχίες, τις αρθρίτιδες, οι ευαισθησίες στις καιρικές αλλαγές κλπ.

Χρειάζονται μήνες για να επιμηκυνθούν αργά τα οστά και να επουλωθούν τα τραύματα. Ένας προγραμματιστής είπε στο GQ ότι πέρασε τους πρώτους τρεις μήνες μετά την εγχείρησή του μόνος του στο διαμέρισμά του, παραγγέλνοντας delivery. Στόχος του ήταν να ψηλώσει από το 1,70 στο 1,80.
Η διαδικασία κοστίζει μεταξύ 70.000 και 150.000 δολαρίων, ανάλογα με το πόσο θέλει να ψηλώσει ο ασθενής.
Έτσι, ο κοινός παρονομαστής των πελατών του Debiparshad είναι ότι είναι εύποροι. Ο γιατρός είπε στο GQ ότι είχε για πελάτες CEOs, ηθοποιούς και στελέχη του finance. Όμως, προσθέτει ότι έχει πολλούς ασθενείς από τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

«Έχω, για παράδειγμα, 20 μηχανικούς λογισμικού που κάνουν αυτή τη διαδικασία αυτή τη στιγμή και είναι εδώ στο Βέγκας. Χθες ήταν μια κοπέλα από την PayPal. Έχω ασθενείς από Google, Amazon, Facebook, Microsoft. Είχα πολλούς ασθενείς από τη Microsoft», είπε.

Ένας μηχανικός, ο John Lovedale, που είναι περίπου 45 ετών και έχει ύψος 1,70, δανείστηκε 75.000 δολάρια για να γίνει κατά 7 εκατοστά ψηλότερος. Θα πληρώνει 1.200 δολάρια τον μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια για να καλύψει το κόστος της επέμβασης, καθώς όπως λέει, «παρατήρησα ότι τα πάντα είναι ευκολότερα για τους ψηλούς ανθρώπους». Μάλιστα, τώρα που έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία, δεν φαίνεται να μετανιώνει για την επιλογή του. «Οι άνθρωποι σε κοιτάζουν διαφορετικά όταν είσαι ψηλός», λέει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline