Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:15:48

Ανέκδοτα από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ. Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τα περί «προσωρινού φρένου» στην πανεπιστημιακή αστυνομία. «Κανονικά-λέει- εφαρμόζεται ο θεσμός». (Κάνοντας, ακόμα, βόλτες απέξω από τα 4 ΑΕΙ). Κύριο

Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, επιμένει και ανακοινώνει δημόσια η ΕΛ.ΑΣ, προκαλώντας καγχασμό.

Ανακριβολογούν, παίζουν με τρείς λέξεις και την οδυνηρή πραγματικότητα, καλυπτόμενοι στην ΕΛΑΣ και το υπουργείο ΠΡΟ-_ΠΟ με μια συμφωνία με τους πρυτάνεις για αναδίπλωση, νέα υποχώρηση-ασυνέπεια και για σταδιακή εφαρμογή του νόμου, μετά από πολλούς μήνες, με κανονική πρώτη νομιμότητα, δηλαδή κάτι περισσότερο από τις βόλτες-περιπολίες απέξω, έστω με ανάληψη καθηκόντων εισόδου-εξόδου στα ΑΕΙ. Τίποτα περισσότερο ακόμα και τότε..

«Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ανάρτηση ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ο.Π.Π.Ι. Για να προκαλέσει ειρωνικά σχόλια για έλλειψη αυτοκριτικής και δυνατότητας εφαρμογής της νομιμότητας.
Η ΕΛΑΣ σημειώνει ακόμα» ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές Αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Την είδηση που γράφτηκε σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα διέψευδαν τόσο οι πρυτάνεις όσο και το υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για fake news.

2,Νόμοι χωρίς αντίκρισμα
Κύριο Αρθρο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
22.09.2022 

«Οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει νόημα να ψηφίζονται εφόσον εφαρμόζονται. Ακόμη και μεταρρυθμίσεις που, για να ψηφιστούν, χρειάστηκε να καταβληθεί πολιτικό κόστος συχνά μένουν γράμμα νεκρό. Από την ψήφιση στην εφαρμογή μεσολαβεί η σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Τα πρόσφατα παραδείγματα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς με προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες δείχνουν ότι δεν αρκεί μια στιγμή πολιτικής βούλησης. Χρειάζεται σχέδιο και επιμονή, γιατί αλλιώς εδραιώνεται η πεποίθηση πως τίποτα δεν αλλάζει».
ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

3. Οι νόμοι ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και η απεργία στα ΜΜΜ, χωρίς καθόλου προσωπικό ασφαλείας. Γενικολογίες Κ. Καραμανλή και οι ευθύνες διοικήσεων. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 01:29

Διπλή Κριτική χθες από την «Καθημερινή» για το λυπηρό φαινόμενο να μην γίνονται πράξη οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, τόσο σε ειδησεογραφία για την κατάσταση στις συγκοινωνίες( μετά την θεσμική κατάντια της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας) όσο και σε κύριο άρθρο.

H παραλυτική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήρθε να υπενθυμίσει πως, δεκαέξι μήνες μετά την ψήφισή του, ο νόμος που προβλέπει την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας δεν εφαρμόζεται στις αστικές συγκοινωνίες.
Aπό τον Αύγουστο του 2021, οπότε εκδόθηκαν οι απαιτούμενες αποφάσεις, έως και σήμερα, δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ σωματείων εργαζομένων και διοικήσεων των συγκοινωνιακών εταιρειών αναφορικά με την ύπαρξη προσωπικού για την ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline