Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:30:56

Αδιόρθωτος και αναξιόπιστος ο Ερντογάν σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδος. Διπολικός, βάζει μεν τον Καλίν να ομιλεί υπέρ διαλόγου με Μητσοτάκη στη Χάγη, αλλά τον καραβανά Αμάρ να ειρωνεύεται και να απειλεί τους Έλληνες. Κύριο

Ρεζιλεύτηκε στην προχειρότητα και δημαγωγία του με τον πίνακα καταγγελίας για τις σφαγές της Τριπολιτσάς που ήταν ψεύτικος.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ φωνογραφίες που φέρονται να δείχνουν την απόβαση τεθωρακισμένων οχημάτων σε Σάμο και Λέσβο, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να κατηγορούν την Ελλάδα πως ενισχύει την στρατιωτικοποιήσει των νησιών.

Πιο συγκριμένα, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ελληνικά αρματαγωγά αποβίβασαν δεκάδες αμερικανικά άρματα, ίδια με αυτά που είχαν μεταφέρει πριν από λίγες εβδομάδες, οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη. Τα τουρκικά Μέσα μιλούν για ακραία πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας και δημοσιεύουν σχετικές φωτογραφίες που φαίνεται να έχουν τραβηχτεί με UAV.

Από δημοσίευμα της hurriyet

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν παραδώσει 23 τροχοφόρα οχήματα να μεταφέρονται από την Αθήνα στη Λέσβο και άλλα 18 τροχοφόρα στη Σάμο. Μάλιστα οι Τούρκοι δεν διαστίζουν να παραδεχτούν ότι στέλνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο αυτά τα γεγονότα συνέβησαν στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου και μιλούν ως «την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς της GASA».

Οι προκλήσεις Ερντογάν

Οι παραπάνω ισχυρισμοί ήταν ακόμα ένα λιθαράκι στην πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στην προσπάθειά της να παρουσιαστεί ως θύμα στην Μεσόγειο. Προηγήθηκε το σκηνικό με τους ελληνικούς S-300 στην Κρήτη που υποτίθεται ότι «κλείδωσαν» τουρκικά μαχητικά F-16, και οι αναφορές για θάνατο μεταναστών στο Αιγαίο με ευθύνη της Ελλάδας. Αποκορύφωμα τον προκλήσεων ήταν η ομιλία Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη, που προσπάθησε για ακόμα μιά φορά να αλλάξει την πραγματικότητα βασίζοντας τους ισχυρισμούς του σε fake news. Ωστόσο, ο πρόεδρος Ερντογάν επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη... δριμύτερος.

Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του στο Σαγγάριο, για τα εκατό χρόνια από τη νίκη των Τούρκων συνέχισε την προκλητική ρητορική του. «Από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου φέτος, γιορτάσαμε με ενθουσιασμό τα 100 χρόνια από τις νίκες με τις οποίες διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα μας και ολοκληρώσαμε τον εθνικό αγώνα μας με νίκη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, διπολιτικός έβαλε τον δυτικότροπο εκπρόσωπο Καλίν να ομιλεί υπέρ διαλόγου με Μητσοτάκη στη Χάγη, αλλά ταυτόχρονα τον καραβανά Αμάρ να ειρωνεύεται και να απειλεί τους Έλληνες. Και τα δύο προσωπεία δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και ψυχραιμίας μπροστά στο φάσμα της εκλογικής ήττας τον Απρίλιο.

Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο έσπευσε να δώσει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε στα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στον Ποντιακό Ελληνισμό στην Καβάλα. «Αυτοί που σε καθημερινή πλέον βάση μας προσβάλουν και μας προκαλούν και μας προτρέπουμε να μην ξεχάσουμε, πρέπει να πάρουν την απάντησή τους. Εμείς τους απαντάμε ότι ούτε προκαλούμε, ούτε προσβάλουμε αλλά ναι δεν ξεχνάμε» τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Ερντογάν πέταξε πάνω από ελικοπτεροφόρο

Ο Ερντογάν όμως δεν έμεινε στα λόγια, όμως, προχώρησε και σε επίδειξη ισχύος πετώντας πάνω από το νέο ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ, που σύντομα θα ενταχθεί στο στόλο και θα μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Από τον Τούρκο πρόεδρο την σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο πρόεδρος τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη χώρα μας «κράτος βαγόνι».
«Μόνο μια λέξη έχουμε να πούμε, ειδικά για κράτη-βαγόνια και όχι ατμομηχανές, όπως είναι η Ελλάδα, που πηγαίνει όπως φυσούν οι άνεμοι των άλλων. Οι συνομιλητές μας δεν είναι οι μαριονέτες, αλλά αυτοί που κατευθύνουν τις μαριονέτες.» είπε χαρακτηριστικά.

Ερντογάν: Η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας για την Τριπολιτσά τον «ρεζίλεψε» στο Twitter
O Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθειά του να διαβάλλει τη χώρα μας, χρησιμοποίησε ένα γεγονός που έγινε 105 χρόνια πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς.

Οι αναφορές στην τουρκική προπαγάνδα και το επικοινωνιακό παιχνίδι -εσωτερικής κυρίως κατανάλωσης- του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι συχνές και έχουν εκφραστεί από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της ελληνικής διπλωματίας.
Αρκετές είναι οι φορές που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης έχουν «βάλε στη θέση τους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς.
Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε κάποια θεσμική απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς αυτό τον ρόλο τον πήραν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθειά του να επαναφέρει τις συζητήσεις για «σφαγή» των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια ανάρτηση στο Twitter για τη μάχη της Τριπολιτσάς, χρησιμοποιώντας τον όρο «σφαγή».
«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι» έγραψε, συνεχίζοντας την προπαγάνδα της γειτονικής χώρας κατά της Ελλάδας.
Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος συνόδευε την ανάρτησή του και με έναν πίνακα ζωγραφικής. Και εκεί έκανε ένα ακόμα λάθος.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποίησε τον πίνακα του Georg Philipp Rugendas που αποτυπώνει τη μάχη στο Πετροβαράντιν, το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας, που έγινε κατά τη διάρκεια του αυστρο-τουρκικού πολέμου το 1716.
Δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθειά του να διαβάλλει τη χώρα μας, χρησιμοποίησε ένα γεγονός που έγινε 105 χρόνια πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς. Κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες του Twitter, που ανήρτησαν την παρακάτω φωτογραφία, αποδεικνύοντας το καταφανέστατο ψέμα του Τούρκου προέδρου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline