Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:11:28

Προκλητικοί οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη (μετά το 2% στα γκάλοπ) σε δεύτερη δίκη της «Χρυσής Αυγής»: – «Μαζέψτε τους» φώναζε η Μάγδα Φύσσα, επικεφαλής δικής της ομάδας, καταθέτει στις 7 Οκτωβρίου. Κύριο

Απαξιωμένος πλέον ο Νίκος Μιχαλολιάκος παριστάνει τον βαρέως ασθενή και τον « ψόφιο κοριό» πολιτικά. Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μέσα σε κλίμα έντασης άρχισε στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τα συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος προσήχθη χθες στο δικαστήριο και οι ανάλογοι χαιρετισμοί προκάλεσαν την αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και των φίλων του θύματος.

Με τη διακοπή της δίκης για να αποφανθεί το δικαστήριο επί δικονομικών αιτημάτων κατηγορουμένων οι συγκεντρωμένοι από το πρωί στην αίθουσα υποστηρικτές του Ηλίας Κασιδιάρη που είναι παρόντες στη δίκη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».
Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» με τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα η , η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου που προσκόμισε το σχετικό πληρεξούσιο για τη νομιμοποίηση της ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. «Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

«Δεν είμαστε Βουλή»

Η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ιω. Λαγού, Κ. Πλεύρη κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ιω. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.
Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.
Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται δεκάδες συγκεντρωμένοι πολίτες καταδικάζοντας το φασισμό και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

2 Προκλητικός και αμετανόητος, όπως πάντα, ο Κασιδιάρης - Ανέμιζε προεκλογικά τρικάκια - Οπαδός χαιρέτησε ναζιστικά

Μετά από διακοπή δύο σχεδόν μηνών συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Ραντεβού για αντιφασιστική συγκέντρωση δίνουν το πρωί της Τετάρτης στις 8:30 έξω από το Εφετείο κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και αντιφασίστες.

Νάσος Ηλιόπουλος / Με την ανοχή της αστυνομίας νεοναζιστικά συνθήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα μέσα στην αίθουσα του Εφετείου έκαναν την εμφάνισή τους νεοναζί οπαδοί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη που φώναζαν προκλητικά συνθήματα.
Όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch κατά την έξοδο κατηγορουμένων από την αίθουσα, καθώς το δικαστήριο έχει διακόψει για να εξετάσει αίτημα της υπεράσπισης, υπήρξε ένταση στην αίθουσα. Οι οπαδοί του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη φώναζαν συνθήματα «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» και το κοινό από την άλλη πλευρά απαντούσε «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Κάποιος από το ακροατήριο χαιρέτισε ναζιστικά ενώ η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας «μαζέψτε τους».

Σοβαρή καταγγελία από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη. Απευθυνόμενος προς την έδρα ανέφερε ότι: «Γίναμε κοινωνοί καταγγελιών, επώνυμων καταγγελιών ότι όσοι προσέρχονταν από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας, η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι έχει γεμίσει η αίθουσα. Ενώ αυτό δεν ήταν αλήθεια. Απευθύνθηκα στον κύριο Ντουντουνάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια παρεμπόδιση από αστυνομικό. Ο κύριος Ντουντουνάκης [αστυνομικός] με διαβεβαίωσε ότι έχει αρθεί αυτό το «απαγορευτικό». Μόνο το δικαστήριό Σας μπορεί να δώσει εντολή για περιορισμό της δημοσιότητας της δίκης. Να καταχωρηθεί η δήλωσή μου στα πρακτικά».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε με χειροπέδες και ειρωνικά χαμόγελα στο εδώλιο ενώ δεν παρέλειψε να δείχνει προεκλογικά τρικάκια για το κόμμα του.

Στην αίθουσα του Εφετείου βρίσκεται όπως και σε όλη την ακροαματική διαδικασία η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα.

Δύο χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σύμφωνα με πληροφορίες με την εμφάνιση του Γιάννη Λαγού ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ευρωβουλευτή και άλλων τριών ακόμη καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στη δίκη αναμένεται να εμφανιστεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί έως τώρα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline