Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:59:00

Ανεβαίνει από σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης – Θα ξεπεράσει την τιμή της βενζίνης. Εξαπατημένοι και εδώ όσοι πίστεψαν το ελληνικό Κράτος και προτίμησαν-μετέτρεψαν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Κύριο

Δυσκολεύονται πλέον τα δημόσια Ταμεία, με τα επιδόματα και τις επιδοτήσεις προς τους πάντες. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι για να εξοικονομηθούν πόροι (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και να επιδοτηθεί η τιμή πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

Σταματάει από σήμερα Σάββατο 1/10 η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης. Έτσι η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει την τιμή της βενζίνης. Των 12 λεπτών αλλά με ΦΠΑ σε 15.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που παρουσίασε το Mega, η τιμή του πετρελαίου χθες ήταν στα 1,821 ευρώ το λίτρο και από αύριο αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 1,971 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το πετρέλαιο κίνησης θα φθάσει να πωλείται πιο ακριβά από την βενζίνη που είναι στα 1,951 ευρώ

. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι για να εξοικονομηθούν πόροι (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και να επιδοτηθεί η τιμή πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.
Το τρελό ράλι ανόδου στα προϊόντα καυσίμων που οφείλεται στην άνοδο διεθνώς των τιμών έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα να αναμένονται αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τρεις πρωταγωνιστές της αγοράς, από την 1η Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα παρατηρούν ένα σπάνιο «φαινόμενο» στα πρατήρια καυσίμων καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα είναι υψηλότερη σε επίπεδο λιανικής, από την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών στο diesel κίνησης λέγοντας: «Αν πάρουν την επιδότηση των 15 λεπτών από το πετρέλαιο κίνησης η τιμή θα φτάσει την απλή αμόλυβδη και θα την περάσει. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μετακύλιση των αυξήσεων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες».
Η τιμή «φωτιά» του πετρελαίου κίνησης, «έχει κάνει αρκετούς καταναλωτές που είχαν αγοράσει πετρελαιοκίνητα οχήματα για πιο φθηνά να αισθάνονται εξαπατημένοι», υπογράμμισε η κυρία Ζάγκα.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα είναι υψηλότερη σε επίπεδο λιανικής, από την αντίστοιχη της αμόλυβδης. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης δήλωσε στο Newsbomb.gr: «Με την κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών το diesel κίνησης θα αυξηθεί συν 15 λεπτά ευρώ ανά λίτρο, με την αμόλυβδη να έχει αυτή τη στιγμή περίπου 1,95 ευρώ σε μέσο πανελλαδικό επίπεδο».
Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ισοτιμία ευρώ και δολαρίου που είναι ένας από τους λόγους που εξηγούν την εκτίναξη των τιμών: «Η τιμή τσιμπάει και σε αυτό δεν βοηθά καθόλου η ισοτιμία δολαρίου. Συμφέρει μόνο όσους κάνουν συναλλαγές με δολάριο».

Οι υψηλές τιμές θα αρχίσουν να αποτυπώνονται σταδιακά, ανάλογα με το πότε θα γίνεται ο ανεφοδιασμός του κάθε πρατηρίου.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου ανέφερε: «Σήμερα η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης είναι 1,80 ευρώ/λίτρο χωρίς την επιδότηση των 15 λεπτών η τιμή θα εκτοξευτεί ξεπερνώντας και τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, που κυμαίνεται στα 1,98 ευρώ/λίτρο. Η επιδότηση των 15 λεπτών είχαν βοηθήσει αρκετά και στις μεταφορές».
«Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τιμή στα καύσιμα», πρόσθεσε στο Newsbomb.gr o κ. Ασμάτογλου.

«Χθες αλλά και σήμερα σημειώθηκε ανοδική τάση τα καύσιμα ενώ και αύριο πιστεύω θα γίνει κάτι αντίστοιχο ίσως ξεπέρασε τα 2 ευρώ. Είναι δύσκολη η κατάσταση», τόνισε ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων.
Καλό είναι λοιπόν όσοι θέλουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους με πετρέλαιο κίνησης να το κάνουν πριν αλλάξει ο μήνας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιδότηση που θα ισχύει μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Οι υψηλές τιμές θα αρχίσουν να αποτυπώνονται σταδιακά, ανάλογα με το πότε θα γίνεται ο ανεφοδιασμός του κάθε πρατηρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline