Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022  23:41:36

Κ. Μπακογιάννης ανήσυχος για το μέλλον της Αθήνας, η οποία απογυμνώνεται και ερημώνει στο κέντρο: «Δεν θέλουμε να μετατραπεί σε μια (τουριστική μόνο) Disneyland». Καθόλου ανήσυχος δηλώνει ότι θέλει να επανεκλεγεί το 2025. Κύριο

«Έχει φτάσει η ώρα για μια νέα συμφωνία της πρωτεύουσας με το ελληνικό κράτος» για το μέλλον της Αθήνας, που δεν θα είναι μονοδιάστατο για τουρίστες ή επισκέπτες και μόνο.

Υποχρεωμένο για ένα οραματικό πρόγραμμα και μια ανάλογη στρατηγική και στελέχωση. Για μία νέα συμφωνία της Αθήνας με το ελληνικό κράτος έκανε λόγο ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, τονίζοντας ότι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια στη ζωή των πολιτών.

«Η Αθήνα επιστρέφει. Επενδύσεις, τουρίστες, υπηρεσίες, έργα. Η διαφορά με τη προηγούμενη δεκαετία είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα, όμως, μάς έχει έρθει ο λογαριασμός για χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Είμαστε σε οριακό σημείο, αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Δήμος Αθηναίων και το κεντρικό κράτος χρειάζεται να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλιώς ποιότητα και ασφάλεια στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν. Έχει φτάσει η ώρα για μια νέα συμφωνία της πρωτεύουσας με το ελληνικό κράτος. Συνολικά», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφύλαξη της κατοικίας και των μικρομεσαίων καταστημάτων από τη ραγδαία τουριστικοποίηση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πόλη θα πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν θα πρέπει να χάσει την ψυχή της.

«Η μαγεία της πόλης είναι οι μικτές χρήσεις. Το γεγονός ότι σε λίγα μέτρα, για παράδειγμα, από το δημαρχείο μπορείς να βρεις ένα καλό εστιατόριο ή ένα boutique ξενοδοχείο, μπορείς να αγοράσεις από κουμπιά... έως άγκυρες. Δεν θέλουμε η Αθήνα να μετατραπεί σε μια αρχαιοελληνική ή νεοκλασική Disneyland» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει την νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline