Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:49:35

Εντυπωσιάζει η τετράδα της νέας ταινίας Το "AND" του διεθνούς Έλληνα Γιώργου Λάνθιμου. Με Emma Stone, Willem Dafoe,Margaret Qualley και Jesse Plemons. Κύριο

Ο διεθνής οσκαρικός σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, επιστρέφει με την επόμενη νέα μεγάλη του ταινία, μετά την "Ευνοούμενη" (The Favourite) του 2018 και των 10 υποψηφιοτήτων από την Ακαδημία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, η επόμενη ταινία του ονομάζεται "AND" την ώρα που το "Poor Things" που επίσης αναμένεται από τον ίδιο δεν έχει ακόμη ημερομηνία πρεμιέρας. Πρόκειται για την 5η συνεργασία του Λάνθιμου με την Searchlight Pictures, καθώς το "AND" θα μοιράζεται σχεδόν όλο το cast με αυτό του Poor Things.
Έτσι στο AND θα δούμε την Emma Stone, την Margaret Qualley και τον Willem Dafoe, μαζί με τον Jesse Plemons που είναι η νέα προσθήκη του cast, ολοκληρώνοντας έτσι μια πανίσχυρη πρωταγωνιστική τετράδα. Ένα θετικό της υπόθεσης είναι πως στη νέα του ταινία ο Λάνθιμος συνεργάζεται και πάλι με τον διακεκριμένο συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου για το σενάριο.

Αυτή θα είναι επίσης η τρίτη κατά σειρά συνεργασία του Λάνθιμου με την Stone, μετά το "The Favourite" και την μικρού μήκους ταινία, Βληχή (Bleat).

Η Έμα Στόουν ξανά στο πλευρό του Λάνθιμου 

Ο Λάνθιμος ξεκινάει γυρίσματα για τη νέα του ταινία τον ερχόμενο μήνα

Ανακοινώθηκε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και για ακόμη φορά το καστ είναι εντυπωσιακό.
Στο «And» θα πρωταγωνιστήσουν η Έμμα Στόουν, ο Γουίλεμ Νταφόε, ο Τζέσι Πλέμονς και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ.
Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Γιώργος Λάνθιμος γράφει και το σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, συνεργάτη του στις ταινίες «Αστακός» και «Θάνατος του Ιερού Ελαφιού». Η Element Pictures και η Film4 βοήθησαν στην ανάπτυξη του σεναρίου και η δεύτερη συγχρηματοδότησε το έργο, το οποίο ξεκινάει τα γυρίσματά της στη Νέα Ορλεάνη τον επόμενο μήνα.

«Η συνεργασία με τον Γιώργο συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία στιγμή για εμάς στη Searchlight, και αυτό είναι ακόμη ένα πραγματικά πρωτότυπο έργο που ξεχωρίζει τη δουλειά του» δήλωσαν οι πρόεδροι της Searchlight, Ντέιβιντ Γκρινμπάουμ και Μάθιου Γκρίνσφιλντ.
«Το να συνεργαστούμε ξανά με την Έμμα, τον Γουίλεμ, τον Τζέσι και τη Μάργκαρετ, καθώς και με την Element και την Film4 είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα».

Οι Έντ Γουίνι και Άντριου Λόου της Element, οι οποίοι θα είναι παραγωγοί της ταινίας, μαζί με την Κάσια Μάλιπαν και τον Γιώργο Λάνθιμο, επεσήμαναν: «Αυτή είναι η πέμπτη μας ταινία με τον Γιώργο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξανασυνδεθούμε για άλλη μια φορά με τη Searchlight και την Film4 σε αυτό το εξαιρετικό σενάριο του Γιώργου και του Ευθύμη. Ο Γιώργος έχει επιστρατεύσει ένα απίστευτο καστ και συνεργείο και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

Το «Και» σηματοδοτεί άλλη μια συνεργασία για τους Λάνθιμο και Στόουν, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία «The Favourite», στη «Βληχή» και στην επερχόμενη ταινία «Poor Things». Το ιδιόρρυθμο δράμα εποχής «Η Ευνοούμενη» απέσπασε συνολικά εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερη ερμηνεία β' γυναικείου ρόλου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline