Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:14:12

Περί ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΑΟ -ΠΑΟΚ με 2-1 γκόλ. Με 22 παίκτες από τους οποίους μόνο ....ένας Έλληνας σε κάθε σύνθεση. Οι άλλοι 10 αλλοδαποί. Παρόμοιες αναλογίες σε Ολυμπιακό- ΑΕΚ- Άρη κ.α. ομάδες. Κύριο

Το 90-95% των ποδοσφαιριστών σε πολλές ομάδες της Α΄ Εθνικής από αλλοδαπούς από διάφορες χώρες, με πολλές ικανότητες και διακρίσεις και άλλους υπό απόσυρση, καθόλου καλύτερους από πολλούς παραγκωνισμένους Έλληνες.

Αφελληνίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ακριβώς συρρικνώνεται η ελληνική κοινωνία. Το 90-95% των ποδοσφαιριστών σε πολλές ομάδες της Α΄ Εθνικής από αλλοδαπούς από διάφορες χώρες, με πολλές ικανότητες και διακρίσεις και άλλους υπό απόσυρση, καθόλου καλύτερους από πολλούς παραγκωνισμένους Έλληνες. Όπως οι επιστήμονες έτσι και οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές φεύγουν στο εξωτερικό, ακόμα και σε μικρότερης αξίας ξένες ομάδες..Με συνέπεια στην Εθνική Ελλάδος να παίξουν Έλληνες ποδοσφαιριστές από ομάδες του εξωτερικού λες και είμαστε σε λατινική χώρα.

Ο Παναθηναϊκός κατά τα άλλα πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή με δύο γκολ του Αϊτόρ και ξέφυγε στο +7 από τους διώκτες του στη βαθμολογία έχοντας το έξι στα έξι έως τώρα και υποχρέωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη της ήττα. Επιφανειακή προσέγγιση βεβαίως.

Με 22 παίκτες μέσα στο γήπεδο, από τους οποίους μόνο ένας ήταν Έλληνας σε κάθε σύνθεση. Παρόμοιες θλιβερές αναλογίες σε Ολυμπιακό- ΑΕΚ- Αρη και άλλες ομάδες. Με ανάλογη κυριαρχία των αλλοδαπών στις ομάδες της επαρχίας.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα μετά τον Μάιο του 2017 που είχε επικρατήσει με 3-2 και δέκα συνεχόμενα ματς και ήρθε σε μια σεζόν όπου το τριφύλλι δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (75' Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (76' Τσαούσης), Ντάντας (76' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (75' Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (58' Μπίσεσβαρ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Αϊτόρ (90+4' Σάρλια), Σπόραρ (86' Ιωαννίδης).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline