Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με βάση επίσημα στοιχεία -το 60% των εγκλημάτων στην Ελλάδα οφείλονται σε Ρομά, Πόντιους και Αλβανούς. Συγκροτημένοι σε μεγάλες ομάδες και σπείρες από εκβιασμούς, κλοπές και ληστείες έως συμβόλαια θανάτων και προστασίας από άλλες συμμορίες. Κύριο

Αυξάνεται συνεχώς από χρόνο σε χρόνο και απλώνεται σε όλη την Ελλάδα η εγκληματικότητα σε αυτές τις τρείς κοινωνικές κατηγορίες.

-Πανελλήνιο πλέον το φαινόμενο και ανησυχητικό.. Αυξάνεται συνεχώς από χρόνο σε χρόνο και απλώνεται σε όλη την Ελλάδα η εγκληματικότητα σε αυτές τις τρείς κοινωνικές κατηγορίες.
Με έντονη παραβατική συμπεριφορά, νοοτροπία υποκόσμου και ασύδοτη δράση.

Από κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες έως τους ξυλοδαρμούς, συμμορίες ναρκωτικών και σωματεμπορίας έως τα συμβόλαια θανάτου. Οι αστυνομικές αρχές παραπονούνται για την απαγόρευση από δικαστικές αρχές να μη δημοσιεύουν την ταυτότητα των δραστών και να μη δημοσιεύονται βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες τους, χωρίς εισαγγελική άδεια,. ακόμα και εάν έχουν ομολογήσει την ενοχή τους.

1.Ένα ουσιώδες λάθος που άλλαξε όλη την πορεία της ληστείας έκαναν οι δράστες Ρομά της ληστείας σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη. Μιας ακόμα ληστείας από τις δεκάδες που επιχειρούν κάθε εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα Ρομά Πόντιοι και Αλβανοί στηνν Ελλάδα σε καταστήματα, κατοικίες, εξοχικά, επιχειρήσεις.

Εκτιμούσαν ότι είχαν καταστρώσει το κατάλληλο σχέδιο για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη ληστεία στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη.
Οι τέσσερις δράστες της απόπειρας ληστείας στο κατάστημα επί της οδού Μοναστηρίου, πίστευαν ότι θα φύγουν με χρήματα και προϊόντα χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.

Μάλιστα, είχαν προμηθευτεί αλεξίσφαιρα γιλέκα με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για να μην κινήσουν υποψίες κατά την άφιξή τους στο κατάστημα, αλλά και κατά τη διαφυγή τους από αυτό.

Το μοιραίο λάθος

Ωστόσο, τα άτομα που μπήκαν στο κατάστημα το πρωί της Τετάρτης, έκαναν ένα μοιραίοι λάθος, που οδήγησε σε φιάσκο την απόπειρα ληστείας.
Μπαίνοντας στο χώρο του καταστήματος, κρατώντας ένα πιστόλι ρέπλικα και μαχαίρια, οι δράστες φώναξαν «ληστεία» και έσπευσαν να κόψουν τα καλώδια από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που κατέγραφε τις κινήσεις στο χώρο της επιχείρησης.

Η απώλεια σήματος στο καταγραφικό των καμερών ήταν εκείνη που ενεργοποίησε τον συναγερμό του καταστήματος, κλείνοντας παράλληλα και τα ρολά ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές να εγκλωβιστούν μέσα.
Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες.
Και άλλες απόπειρες

Η απόπειρα ληστείας το πρωί δεν ήταν η μοναδική που έγινε με στόχο τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Την προηγούμενη φορά, το κατάστημα ήταν κλειστό και οι δράστες φορούσαν γιλέκα, θέλοντας να εμφανιστούν ως υπάλληλοι καθαριότητας.
Μάλιστα, είχαν σύρει και ένα κάδο ανακύκλωσης, προκειμένου να κρύβει την προσπάθεια να σηκώσουν το ρολό.

2.Μύκονος: Αλβανοί κακοποιοί «χτύπησαν» δεκάδες βίλες και ξενοδοχεία στο νησί 
Στο μισό εκατομμύριο η λεία τους - Ο ένας κυκλοφορούσε με τρεις ταυτότητες και ο άλλος με δύο

Δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί που είχαν απαγόρευση εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη ζώνη Σενγκεν, συνελήφθησαν από ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, γιατί «χτύπησαν» δεκάδες βίλες και ξενοδοχεία του νησιού αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μετρητά, κοσμήματα, πανακριβα ρολόγια ανάμεσα τους και Patek Philippe, ρούχα επώνυμων οίκων υψηλής ραπτικής ακόμα και διαβατήρια έκαναν «φτερά», ενω μόνο η λεία από τα χτυπήματα που διαπιστώθηκαν και αναφέρονται στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, αγγίζουν τo μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα χτυπήματα

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία «η εγκληματική ομάδα, από τις αρχές Ιουνίου 2022 διέπραττε κακουργήματα και ειδικότερα, διακεκριμένες κλοπές σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στην Μύκονο, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 €».

Δράστες όπως προέκυψε των λεηλασιών, είναι οι δύο Αλβανοί ηλικίας 43 ετών και 32 ετών. Από την προανάκριση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας, την αξιοποίηση βίντεοληπτικού υλικού και την κατόπτευση περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι κλοπές σε μονοκατοικίες και πολυτελή τουριστικά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου διαπιστώνεται ότι οι «ποντικοί» χτυπούσαν «με τη μέθοδο της διάρρηξης παραθύρου και μπαλκονόπορτας, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι) και από ανασφάλιστες θύρες κατά περίπτωση με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων τιμαλφών και ένδυσης από τους ενοίκους, οι οποίοι απουσίαζαν».

3.Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 50% της εγκληματικότητας στην Αττική προέρχεται από τους καταυλισμούς Ρομά. Επίσης Πόντιοι και από Ρωσία.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιθυμεί και σχεδιάζει να σπάσουν όλα τα άβατα της ανομίας. Να ξεκινήσουν επιχειρήσεις για την απελευθέρωση τουλάχιστον πέντε καταυλισμών Ρομά από τις μαφιόζικες φαμίλιες που επιβάλλουν τον άγραφο νόμο της ομερτά και τους έχουν μετατρέψει σε ορμητήρια παρανομίας. Εκεί όπου εδρεύουν οπλισμένες συμμορίες που σκοτώνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ενώ παράλληλα διαμένουν σε αυτούς οικογένειες με γυναίκες και παιδιά, εκ των οποίων οι περισσότερες δεν έχουν καμία σχέση με τους μαφιόζους.

Ορμητήρια

Σύμφωνα με απόρρητες αναφορές της ΕΛ.ΑΣ., οι επικίνδυνες ζώνες ξεκινούν από τον καταυλισμό Ασπροπύργου που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από πολλές ληστρικές ομάδες. Στον οικισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου «απαγορεύεται» να μπουν και να επιχειρήσουν αστυνομικοί, ενώ οι συμμορίες ειδικεύονται σε διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, αρπαγές αυτοκινήτων που διαλύονται, ακόμη και σε εκβιασμούς. Εκτός από Έλληνες Ρομά, εκεί κρύβονται και πολλοί ομόφυλοί τους από βαλκανικές χώρες, οι οποίοι εμπλέκονται στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραβατικότητας.

Ο αριθμός τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ξεπερνά τις 2.000, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς, αφού κάθε φορά που συλλαμβάνονται αλλάζουν και την ταυτότητά τους.

Δεύτερη ζώνη ελέγχων είναι το Ζεφύρι. Σε αυτό το γκέτο της Δυτικής Αττικής ανθεί η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, ενώ στις εκθέσεις των αστυνομικών έχουν καταγραφεί ακόμη και παιδιά που χρησιμοποιούνται από τις συμμορίες για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στην περιοχή υπάρχουν δύο κοινότητες: οι βόρειοι και οι νότιοι. Στον Βορρά, εκεί όπου δεν υπάρχει άσφαλτος, τα μονοπάτια ξεχειλίζουν κόκκινη λάσπη και τα θηριώδη 4x4 σκίζουν τον αέρα, με τα κλαρίνα στη διαπασών, κυριαρχούν το χασίς και η κοκαΐνη, τα καλάσνικοφ και η σιωπή. Η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο και δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο που να μην κουβαλά πάνω του κουμπούρι. Σοβαρά επεισόδια ακολούθησαν τον θάνατο του νεαρού Ρομά μετά την καταδίωξή του από τους αστυνομικούς

Στον Νότο τα πράγματα είναι πιο πολιτισμένα, όμως και εκεί οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο, καθώς «όλο το 24ωρο έρχονται στην περιοχή χρήστες ναρκωτικών για να αγοράσουν τη δόση τους», λένε με νόημα.

Στο Μενίδι υπάρχουν σημεία του καταυλισμού όπου οι συμμορίες έχουν τον απόλυτο έλεγχο και ειδικεύονται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων τσιγάρων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλοπές, διαρρήξεις, ακόμη και σε εισβολές σε σπίτια. Στα Ανω Λιόσια και το Ιλιον συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών Ρομά τρομοκρατούν κατοίκους και επιβάλλουν τους άγραφους νόμους τους αδιαφορώντας για την Αστυνομία.

Στους λασπωμένους χωματόδρομους του Ασπροπύργου, ανάμεσα σε μισοδιαλυμένες ξύλινες παράγκες, μπάζα, σπασμένα γυαλιά και βουνά από σκουπίδια, η κατάσταση μοιάζει να μην έχει αλλάξει καθόλου από το 1996. Τότε που τα ΕΚΑΜ, σε μια επιχείρηση χολιγουντιανού τύπου, είχαν μπουκάρει στον καταυλισμό και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Ανάμεσα στις περίπου 200 οικογένειες Τσιγγάνων που ζουν στην περιοχή βασιλεύει ο νόμος της σιωπής. Μια ιδιότυπη ομερτά που τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια οι κάτοικοι, φοβούμενοι την εκδίκηση των κυκλωμάτων.

Βέβαια, το να σπάσουν το άβατο της ανομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής δεν είναι εύκολη δουλειά καθώς, όπως λένε μάχιμοι αστυνομικοί, ακόμα κι αν καταφέρουν να εξαρθρώσουν μεγάλες φαμίλιες θα χρειαστούν ισχυρές δυνάμεις για να κρατηθούν «καθαρές» και να μην καταφέρουν τα κυκλώματα να επανακάμψουν. Το μαύρο χρήμα από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ρέει άφθονο και οι φαμίλιες επιδίδονται σε ένα απίστευτο παιχνίδι πλουτισμού.

Μάλιστα, προσφεύγουν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία σε περίπτωση που κάποιο μέλος της φαμίλιας πέσει στα δίχτυα του νόμου.

Αλλοδαποί από Ρωσία και Πόντιοι

Στον αλλόκοτο κόσμο των γκέτο, εκεί όπου κυριαρχούν ο φόβος και ο τρόμος, τσιγγάνικες φαμίλιες και το συνδικάτο των σκληρών κακοποιών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης κάνουν κουμάντο και επιβάλλουν με το έτσι θέλω τους δικούς τους νόμους και κανόνες σε βάρος των περισσότερων Ρομά οικογενειών. Ουσιαστικά, αυτοί ελέγχουν εκατοντάδες εξαθλιωμένους Τσιγγάνους και σπρώχνουν τόνους ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς σε χρήστες από όλη την Αττική.

Παράλληλα, διαφεντεύουν και τις κοντινές περιοχές του Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου και των Ανω Λιοσίων, όπου ανθούν οι κλοπές και η διάλυση κλεμμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, το πλιάτσικο στη χωματερή της περιοχής, αλλά και το ξήλωμα των συρματοπλεγμάτων του ΟΣΕ, τα οποία λιώνουν μαζί με τις λαμαρίνες από τα κλεμμένα Ι.Χ. και τα πουλάνε για μέταλλα με τον τόνο.

Η έλευση τις περασμένες δεκαετίες μεγάλου αριθμού ομογενών αλλά και αλλοδαπών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην Ελλάδα άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την ανθρωπογεωγραφία του Μενιδίου και δημιούργησε μια ζώνη στην οποία δραστηριοποιούνται «εισαγόμενοι κακοποιοί».

Έτσι, ξεκίνησε ένας πόλεμος μεταξύ τριών μεγάλων οικογενειών με τη μαφία των «Σοβιετικών» για το ποιος θα κυριαρχήσει στα ναρκωτικά, στα τσιγάρα και τα όπλα. Οι πληροφορίες των αστυνομικών λένε ότι οι σκληροί κακοποιοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρωταγωνιστήσει σε αιματηρά σκηνικά, ακόμα και εναντίον αστυνομικών, κυριάρχησαν κατά κάποιον τρόπο και ανέλαβαν το χονδρεμπόριο των ναρκωτικών και των όπλων. Αυτοί δηλαδή αναλαμβάνουν να βρουν το βαρύ οπλισμό και τις μεγάλες ποσότητες χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης και στη συνέχεια να τις σπάσουν σε τρεις ποσότητες και να τις δώσουν στις τρεις φαμίλιες για να τις σπρώξουν στη μαύρη αγορά.

Άλλωστε οι τρεις φαμίλιες διαθέτουν ένα απίστευτο δίκτυο γυναικών και παιδιών το οποίο αναλαμβάνει να διοχετεύσει τα ναρκωτικά στις πιάτσες της Αθήνας. Η Αυλίζα, η Χαραυγή, η Αγία Σωτήρα είναι οι ζώνες όπου κυριαρχούν τα ναρκωτικά και η ατμόσφαιρα μυρίζει καμένο πλαστικό και λιωμένο σίδερο, αφού εκεί οδηγούνται τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που κλέβουν για να τα διαλύσουν και να τα πουλήσουν για ανταλλακτικά.

Το μαύρο χρήμα από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων ρέει άφθονο, την ίδια ώρα που «άποροι» Ρομά χωρίς καν ΑΦΜ και φορολογικές δηλώσεις μεταβαίνουν με πολυτελή οχήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουν το επίδομα!

Υπάρχουν, δε, τέσσερις - πέντε δρόμοι στα δυτικά προάστια όπου κυριαρχούν βίλες-υπερπαραγωγή με αισθητική Bollywood, απέξω από τις οποίες είναι παρκαρισμένα super cars εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τους ιδιοκτήτες να βγάζουν από τις τσέπες και να μετρούν τα μασούρια με τα αφορολόγητα ευρώ. Αυτή είναι η εικόνα της «κόκκινης ζώνης» των δυτικών προαστίων.

Πολυμέσα