Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:22:35

Κωνσταντινούπολη: Γιατί οι Τούρκοι ζήτησαν από τη 39χρονη να πληρώσει τα νοσήλια

Όπως αποκάλυψε η αναπλ. υπουργός Μίνα Γκάγκα, τα νοσήλια της 39χρονης θα τα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο. «Στην ΕΕ μπαίνεις σε νοσοκομεία δωρεάν παντού, αλλά όχι στις άλλες χώρες».

Τον λόγο που οι Τούρκοι ζήτησαν από την 39χρονη Ελληνίδα να πληρώσει τα νοσήλια μετά τον τραυματισμό της από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η Μίνα Γκάγκα εξήγησε ότι οι Τούρκοι ζήτησαν από την 39χρονη, που έπεσε θύμα της τρομοκρατικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, να πληρώσει τα νοσήλια επειδή «είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουμε τη διμερή συμφωνία που έχουμε με όλες τις χώρες της ΕΕ».

Γι' αυτό, όπως αποκάλυψε η Μίνα Γκάγκα, τα νοσήλια της 39χρονης θα τα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο. «Στην ΕΕ μπαίνεις [σε νοσοκομεία] δωρεάν παντού, αλλά όχι στις άλλες χώρες» πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.
Η υγεία της 39χρονης κοπέλας, που αναμένεται να χειρουργηθεί εντός της ημέρας, δεν εμπνέει ανησυχία, τόνισε η αν. υπουργός: «Θεωρήσαμε ότι πρέπει να τη φέρουμε στη χώρα της. Αρχικά σκεφτήκαμε την Αλεξανδρούπολη. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι οι γονείς της είναι στη Θεσσαλονίκη, οπότε ήρθε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου έχει διαγνωστεί με ένα κάταγμα και το τραύμα.
Θα μπει χειρουργείο μέσα στη μέρα και θα αναταχθεί το τραύμα και το ξένο σώμα που έχει, το θραύσμα δηλαδή που είναι στο πόδι της. Της ευχόμαστε περαστικά. Δεν εμπνέει ανησυχία», δήλωσε για το 39χρονο θύμα της τρομοκρατικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline