Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:47:39

Ο «αντισυμβατικός με τα πέδιλα» στη Προεδρία ήταν κερδοσκόπος παραβάτης. ΣτΕ: Προθεσμία τριών μηνών για την κατεδάφιση δύο ορόφων του ξενοδοχείου της Coco-Mat στην Ακρόπολη. Κύριο

Την απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης προκάλεσε αίτημα των αρχικά προσφευγόντων πολιτών, καθώς μεσολάβησαν δυόμισι χρόνια από την απόφαση με την οποία το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ακυρωτέα την οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Προθεσμία τριών μηνών να κατεδαφίσει τους τελευταίους δύο ορόφους και το δώμα του ξενοδοχείου της εταιρείας Coco-Mat στου Μακρυγιάννη, που υπερβαίνουν το ανώτατο ύψος των κτιρίων στην περιοχή (33 έναντι 24 μέτρα) έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο δήμο Αθηναίων. Την απόφαση (αρ.11/2022) του Συμβουλίου Συμμόρφωσης προκάλεσε αίτημα των αρχικά προσφευγόντων πολιτών, καθώς μεσολάβησαν δυόμισι χρόνια από την απόφαση με την οποία το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ακυρωτέα την οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Όπως υπενθυμίζει η απόφαση, που εκδόθηκε σήμερα, η οικοδομική άδεια του 2017 και η αναθεώρησή της το 2019 κρίθηκαν παράνομες το 2019 (απόφαση 2102 της Ολομέλειας) επειδή δεν είχε προηγουμένως δοθεί άδεια του υπουργείου Πολιτισμού μετά από εισήγηση του ΚΑΣ. Στην απόφαση ανταποκρίθηκε το υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2020, απορρίπτοντας μετά από εισήγηση του ΚΑΣ τη μελέτη του ξενοδοχείου ως προς το ανώτατο ύψος (33 μέτρα έναντι 24 μέτρα στην περιοχή), αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος που τον Μάρτιο του 2022 θέσπισε νέο προεδρικό διάταγμα για την περιοχή, που επίσης ακολουθούσε το παλαιότερο, ισχύον στην περιοχή ανώτατο ύψος.

Αντίθετα, επισημαίνει το ΣτΕ, ο δήμος Αθηναίων δεν ανακάλεσε την οικοδομική άδεια του κτιρίου, δεν χαρακτήρισε αυθαίρετους και κατεδαφιστέους τους τελευταίους δύο ορόφους και το δώμα του ξενοδοχείου, ούτε μερίμνησε για την κατεδάφισή τους. Ανταυτού προχώρησε μόνο σε ανάκληση της αναθεώρησης του 2019, η οποία για το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο «δεν συνιστά συμμόρφωση».
Το Συμβούλιο Συμμόρφωσης έδωσε προθεσμία τριών μηνών στο δήμο Αθηναίων, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ορίζοντας ότι θα επανεξετάσει το θέμα στις 14 Φεβρουαρίου του 2023.

2.11.2022...Τα πέδιλα του κ. COCO-MAT στo Προεδρικό Μέγαρο προκάλεσαν σάλο - Θυμήθηκαν ακόμα και το ξενοδοχείο του στην Ακρόπολη...

Πολλές αντιδράσεις, απολύτως δικαιολογημένες, προκάλεσε η εμφάνιση χθες Τρίτη στο προεδρικό Μέγαρο του επιχειρηματία κ. Ευμορφίδη, συνιδρυτή της επιχείρησης Coco-Mat, με σαγιονάρες και στολή πλαζ, στη δεξίωση της προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν του Ολλανδού Βασιλιά Γουλιέλμου- Αλέξανδρου.

Να διευκρινιστεί ότι ο επιχειρηματίας ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη δεξίωση- εύκολο και επιβεβλημένο να μην του επιτραπεί η είσοδος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την υποχρέωση επίσημου ενδύματος κατά την πρόσκληση, ανεξάρτητα μάλιστα εάν ο θρασύς επιχειρηματίας ήταν ή όχι προσκεκλημένος από την ολλανδική πλευρά.- Αλλά η απόφασή του να μην τηρήσει το πρωτόκολλο δεν άρεσε σε πολλούς, αφού θεώρησαν ότι προσβάλει τον θεσμό της Προεδρίας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που σχολίασαν ότι ο αντισυμβατικός τρόπος που ντύθηκε ο επιχειρηματίας είναι μέσο προβολής και υποκρισία σύμφωνα με τις δηλώσεις του ότι οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν στις δεξιώσεις σανδάλια και ότι τα σανδάλια που φορούσε πωλούνται και είναι σχεδιασμένα από την κόρη του..

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με αφορμή την εμφάνισή του- που πολλοί σχολίασαν ως δήθεν- ορισμένοι θυμήθηκαν την ανέγερση από την εταιρεία του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Κουκάκι με ύψος υπερβολικό, σε σημείο που να κρύβει την Ακρόπολη και άλλοι θυμήθηκαν την εμφάνισή του σε ρεπορτάζ των New York Times στα διόδια την εποχή της κρίσης, όταν εμφανίστηκε με το τζίπ του κα σήκωσε τη μπάρα, αρνούμενος να πληρώσει το αντίτιμο του διοδίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline