Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023  04:51:48

Γαλλία: Αυξημένη η δημοτικότητα του Μακρόν, δείχνει δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Μακρόν αυξήθηκε κατά 4 μονάδες το Νοέμβριο, και οι ευνοϊκές απόψεις για το πρόσωπό του έφθασαν το 40%.

Αυξημένη εμφανίζεται η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά τον τρέχοντα μήνα, μετά τη σημαντική μείωση του προηγούμενου μήνα, αναφέρει δημοσκόπηση της εταιρείας BVA, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή.
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Μακρόν αυξήθηκε κατά 4 μονάδες το Νοέμβριο, και οι ευνοϊκές απόψεις για το πρόσωπό του έφθασαν το 40%.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέκτησε πόντους κυρίως μεταξύ των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία, ωστόσο τα ποσοστά του παραμένουν χαμηλά στις ενδιάμεσες ηλικίες, που αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από εργαζόμενους. Ως προς την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν για την οποία οι θετικές απόψεις είναι στο 42%, στο συνοδευτικό της δημοσκόπησης κείμενο αναφέρεται, ότι «αν και ακόμα παλεύει να κερδίσει εντυπώσεις, καταφέρνει σταδιακά να αποτυπώνει την εικόνα μιας σοβαρής, ικανής και με πεποίθηση γυναίκας πολιτικού, ακόμα κι αν κάποιοι την επικρίνουν, ότι είναι πολύ «τεχνοκράτης» ή και « υπερόπτης».
Από τον χώρο της αντιπολίτευσης, περισσότερο δημοφιλής εμφανίζεται η Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 35%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline