Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:08:10

Ανδρέας Πάτσης με ψήφους εναντίον του και από τη ΝΔ.: Την άρση ασυλίας του ζητά από τη Βουλή ο Εισαγγελέας. Θα διωχθεί-δικαστεί για τις προκλητικές παραβάσεις του στο «Πόθεν έσχες». Κύριο

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει με μεγάλη πλειοψηφία η άρση της ασυλίας του (ευνοημένου από την ηγεσία της ΝΔ) τέως βουλευτή, με τις ασυνήθιστες κερδοσκοπικές επιδόσεις.

1.Ο διαγραφείς βουλευτής Γρεβενών, δικηγόρος και «δεινός επιχειρηματίας» ,χωρίς πολλούς ενδοιασμούς κατηγορείται ότι έχει πολλά γνωρίσματα παραβατικής, κερδοσκοπικής και παράνομης συμπεριφοράς.

1.-Δεν ανταποκρινόταν επί τρία σχεδόν χρόνια να γνωστοποιήσει συνολικά τις παραλείψεις-κενά στις δηλώσεις του προς τη Βουλή, με συνέπεια να μην γίνουν γνωστά από τον έλεγχο τα προβλήματα για τα εισοδήματα και τις εταιρείες του.

Αίτημα προκειμένου να δοθεί άδεια από την Βουλή για να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση υπέβαλε ο αρμόδιος για θέματα δηλώσεων "πόθεν έσχες" Εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Τζώνης.
Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κρίνει ότι σε βάρος του κ. Πάτση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει ο βουλευτής προηγούμενα έτη.

Έτσι ο Εισαγγελέας ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα που αφορούν ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις "Πόθεν έσχες" μετά το έτος 2019.
Ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ.Πάτση, ώστε ο Εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline