Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυστυχώς, μάλλον συνέβη... Τα 27,7 εκατ. ευρώ, από χορηγίες- προσφορές, μάλλον ...θόλωσαν τον νου στην «Κιβωτό». Αποκλειστικοί ιδιοκτήτες 50%—50% και διαχειριστές η πρεσβυτέρα και η πεθερά της, μητέρα του πατέρα- Αντώνιου. Κύριο

Καταγγελίες, με υπερβολές βέβαια, για πολυτελή διαβίωση, ταξίδια, πολυτελείς ιδιοκτήτες μαζονέτες και ελεγχόμενο κύκλο επιτελών με καλή ζωή. - Δωρεές €27,7 εκατ. σε 4 χρόνια.

Πρώτος έλεγχος στα βιβλία της οργάνωσης από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας

Δυστυχώς ,φαίνεται ότι συνέβη αυτό, δηλαδή η μετατροπή της πανελλήνιας έκτασης ΜΚΟ, σε κλειστή- οικογενειακή ως ιδιοκτησία και διαχείριση. Τα 27,7 εκατ. ευρώ, από χορηγίες-προσφορές, μάλλον ...θόλωσαν τον νου στην «Κιβωτό». Αποκλειστικοί ιδιοκτήτες 50%—50% και διαχειριστές η πρεσβυτέρα και η πεθερά της, μητέρα του πατέρα-Αντώνιου.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, το ίδιο αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της 86χρονης μητέρας του Αντώνιου η Κιβωτός

Εντωμεταξύ τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ή αλλιώς «Μαμα-πρες», όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά τα παιδιά συγκόπτοντας τον τίτλο «πρεσβυτέρα», να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Μάλιστα οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμού της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία συνεχίζονται, καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές. Μάλιστα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.

Οικονομικος έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεσημέρι λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε για σήμερα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου με τα ευρύματα κατά τις πρώτες αναφορές να είναι σημαντικά. Αντίστοιχα σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου και η νέα πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Οι πρώτοι που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς κι εμβάσματα προς και από την Κιβωτό του Κόσμου ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 24 ώρες κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, αρχής γενομένης από την ίδια την Κιβωτό του Κόσμου, το νέο υπηρεσιακό Δ.Σ. που ανέλαβε χθες με απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει με τάχιστες διαδικασίες σε διαχειριστικό έλεγχο. Αυτή θα είναι η πρώτη κίνηση της νέας προέδρου, Αλεξάνδρας Μαρτίνου, η οποία ανέλαβε τα ηνία του ιδρύματος, έχοντας την εμπειρία από τον οργανισμό «Μαζί για το Παιδί».

Ακολούθως και ενώ είχαν μεσολαβήσει οι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» σχετικά με την μαρτυρία του 19χρονου ο οποίος αποκάλυψε όσα βίωσε, ο πατέρας Αντώνιος και η Σταματία Γεωργαντή εξέδωσαν μία ανακοίνωση μέσω της οποίας διέψευσαν όσα καταγγέλλει ο νεαρός. Στο μεταξύ σύμφωνα με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha πλέον κανένας δεν γνωρίζει που είναι το ζεύγος. Πάντως μέχρι και λίγο πριν ξεσπάσει το τσουνάμι αποκαλύψεων ο πατέρας Αντώνιος διέμενε σε μία δομή της ΜΚΟ.

Πολυμέσα