Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:08:03

Νέα έρευνα: Αυτές είναι οι πέντε πιο βαρετές δουλειές σε μεγάλους τομείς, τις οποίες μπορεί να κάνετε αλλά και να μετακινηθείτε σε πέντε ..πιο ενδιαφέρουσες. Κύριο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, ρώτησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε πέντε διαφορετικά πειράματα σχετικά με τα επαγγέλματα που θεωρούσαν πιο βαρετά.

Βεβαια όλες οι δουλειές μπορεί να γίνουν βαρετές ή να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες διαστάσεις Εξαρτάααι από τον άνθρωπο και τη δημιουργικότητα του, από τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες του ,όπως γενικά από τις προοπτικές της κάθε επιχείρησης..Συχνά αναρωτιόμαστε αν κάναμε μία διαφορετική δουλειά, αν θα είμασταν πιο ικανοποιημένοι. Αυτό που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί, αν η δουλειά μου κάνουμε ανήκει σε αυτές που θεωρούνται βαρετές.
Σύμφωνα με μελέτη, οι δουλειές στον χρηματοοικονομικό κλάδο μπορεί να είναι συχνά προσοδοφόρες - αλλά κάποιες από αυτές «μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε βαρετοί στους γύρω σας».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, ρώτησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε πέντε διαφορετικά πειράματα σχετικά με τα επαγγέλματα και τα χόμπι που θεωρούσαν τα πιο βαρετά, καθώς και τα χαρακτηριστικά που πίστευαν ότι είχαν όσοι έκαναν αυτές τις δουλειές.
Τα χρηματοοικονομικά επαγγέλματα χαρακτηρίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ως ο πιο βαρετός κλάδος στον κόσμο, με τις θέσεις που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά να καταλαμβάνουν τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις με τα «πιο βαρετά» επαγγέλματα, στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω.

Οι άνθρωποι που κατέχουν αυτές τις θέσεις εργασίας δεν εκλαμβάνονται πάντοτε ως ιδιαίτερα ικανοί, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, γεγονός που εξέπληξε τουλάχιστον έναν από τους συγγραφείς της μελέτης. «Θα πίστευα ότι οι λογιστές θα θεωρούνταν βαρετοί, αλλά αποτελεσματικοί και τα τέλεια άτομα για να κάνουν καλή δουλειά ,με τη φορολογική σας δήλωση», σχολίασε ο Γουίζναντ βαν Τίμπουργκ, λέκτορας στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου και ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης.

Ο ίδιος λέει ότι ξεκίνησε τη μελέτη για να διερευνήσει το κοινωνικό στίγμα γύρω από την πλήξη και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον: «Η ειρωνεία είναι ότι η μελέτη της πλήξης είναι στην πραγματικότητα πολύ ενδιαφέρουσα και έχει πολλές επιπτώσεις στην πραγματική ζωή».

Οι πέντε πιο βαρετές δουλειές

Ακολουθεί η λίστα με τις πέντε πιο βαρετές δουλειές.
-Ανάλυση δεδομένων
-Λογιστική
-Ασφαλιστικές/φορολογικές υπηρεσίες
-Καθαρισμοί
-Τραπεζικά επαγγέλματα

Στον αντίποδα, η μελέτη έδειξε τις 5 πιο ενδιαφέρουσες δουλειές οι οποίες είναι οι εξής: Υποκριτική, Επιστήμη, Δημοσιογραφία, Επαγγελματίες υγείας, Διδασκαλία. Ολες με ευρύτατους τομείς ενδιαφέροντος, διάφορες παράλληλες ειδικότητες κα με νέες ευκαιρίες εργασίας εκεί με μετακίνηση ή μετά από μετεκπαίδευση. .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline