Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:58:18

«Είναι νόμιμα. Είναι αναγκαία». Ο Γεωργιάδης υπερασπίζεται ακόμα και τα αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ. Σε ποια προϊόντα, εκτός από τα παιδικά γάλατα, αρχίζουν να τοποθετούνται. Κύριο

Στοχεύουν, λένε στους συστηματικούς κλέφτες. Υπάρχουν σε πολλές χώρες.

Αίσθηση και πλήθος αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι εικόνες με αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα αλλά και σε άλλα είδη που έχουν τοποθετηθεί σε μερίδα σούπερ μάρκετ. Οι αντιδράσεις μοιράστηκαν στο Διαδίκτυο και στα γνωστά επιπόλαια τηλεοπτικά ρεπορτάζ, του λαϊκισμού αλλά φαίνεται ότι σε μερίδα πελατών δεν δημιούργησαν θετική εντύπωση.

Για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κλήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος και πρόθυμος δεν το αρνήθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: Όπως ανέφερε, τα αντικλεπτικά υπάρχουν σε πολλές χώρες. Είπε επίσης ότι οι αλυσίδες που έχουν βάλει αντικλεπτικά, υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα είδη, όπως γάλατα, σαρδέλες, ξυραφάκια, γιατί υπάρχουν οργανωμένες σπείρες, που στέλνουν ανθρώπους και τα κλέβουν εκ συστήματος, για να τα πουλάνε σε παζάρια ή για να τα διακινούν με άλλους παράνομους τρόπους. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα γάλατα είναι περιζήτητα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και ότι οι αλυσίδες δεν τοποθετούν τα αντικλεπτικά για να αποθαρρύνουν ανθρώπους με ανέχεια, αλλά τους συστηματικούς κλέφτες.

Ο κ. Γεωργιαδης, δήλωσε ότι αν και το καλάθι του νοικοκυριού, δεν έχει στόχο να λύσει το πρόβλημα, μέχρι στιγμής, η τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του απέδειξε ότι είναι ένα τέχνασμα που πέτυχε να βάλει τις αλυσίδες τροφίμων σε πρωτοφανή μεταξύ τους ανταγωνισμό, καθώς οι αλυσίδες προσπαθούν κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν καλύτερες τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού και αναφέρθηκε σε καλάθι αλυσίδας που από τη μία εβδομάδα στην άλλη είχε τιμή χαμηλότερη ως 30%.

Σούπερ μάρκετ: Σε ποια προϊόντα μπαίνουν αντικλεπτικά

Το ανησυχητικό φαινόμενο που εμφανίζεται σιγά-σιγά στα σούπερ μάρκετ.

Μη θετικές εντυπώσεις σε αρκετούς προκάλεσαν οι χθεσινές εικόνες από ελληνικό σούπερ μάρκετ, το οποίο τοποθέτησε αντικλεπτικά σε... βρεφικά γάλατα.
Ωστόσο, αν και πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, οι εικόνες αυτές φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν, καθώς παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων των αντικλεπτικών συστημάτων με αγοραστές τα σούπερ μάρκετ.

«Παρατηρείται μια αύξηση της ζήτησης και κρούσης κατά 10-15% από σούπερ μάρκετ, τα οποία παλαιότερα δεν ήταν πελάτες μας. Πελάτες μας ήταν κυρίως καταστήματα ρούχων, καταστήματα με σουβενίρ κ.α.», τόνισε το πρωί της Πέμπτης (17/11) στο OPEN, ο ιδιοκτήτης εταιρείας αντικλεπτικών, Γιώργος Καραφύλλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σούπερ μάρκετ ζητούν αντικλεπτικά για τα παρακάτω προϊόντα:
 Στιγμιαίος καφές
 Ξυραφάκια
 Παιδικές τροφές
 Συσκευασμένη φέτα
 Μέλι
 Αλκοολούχα ποτά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline