Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  11:04:06

Επιστρέφουν οι Ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία, αλλά μόνο κατά το 1/3. Οι υπόλοιποι 4.500 έχουν εμβολιαστεί δουλεύουν κανονικά από καιρό. Κύριο

Χωρίς αναδρομικά η επιστροφή των 2.200 από 1.1. 2023, (αν και διεκδικούν το 50% για τους μήνες της άκυρης παράτασης σε διαθεσιμότητα).

Με PCR ή Rapid test θα επιστρέφουν στη δουλειά, μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη, που δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά και την εφαρμόσει.

Το πρωτόκολλο για την επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ από την αρχή του επόμενου έτους - Τι αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας
Εισηγήσεις για το πρωτόκολλο επιστροφής από την 1/1/23, των ανεμβολίαστων, ενάντια στον κορωνοϊό, υγειονομικών εξετάζονται στο υπουργείο Υγείας, μετά από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία.

Θάνος Πλεύρης / Επιστρέφουν το αργότερο 1η Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξετάζεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου -είτε μοριακό είτε με rapid test ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι υγειονομικοί θα κληθούν να πληρώνουν τα τεστ, ενώ παράλληλα η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

«Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στο Mega, κάνοντας λόγο για αυστηρό πρωτόκολλο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιστρέφουν μετά δύο χρόνια σχεδόν οι Ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία , αλλά μόνο κατά το 1/3.. Οι υπόλοιποι 4.500 έχουν εμβολιαστεί δουλεύουν κανονικά από καιρό.

-Χωρίς αναδρομικά η επιστροφή των 2.200 από 1.1. 2023, (αν και διεκδικούν το 50% για τους μήνες της άκυρης παράτασης σε διαθεσιμότητα).

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού ως το τέλος του χρόνου των εργαζομένων σε δομές υγείας, λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου καθώς είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega είπε: «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά αυτό μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί, θα εφαρμοστεί η απόφαση, παρόλο που εγώ σας λέω θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση, στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστέ

«Άρα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους όμως προστασίας της δημόσιας υγείας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε το πρωτόκολλο. Απόφαση την 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Τώρα με βάση τα πρωτόκολλα που θα ολοκληρώσουμε δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου από τη στιγμή που έκρινε αυτό το ΣτΕ», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline