Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:29:05

Καρκινοπαθής τελικού σταδίου ο 82χρονοςΠελέ: «Είμαι δυνατός, γεμάτος ελπίδα». Διαψεύδονται οι δυσάρεστες προβλέψεις των τελευταίων ημερών ότι δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Κύριο

Ο Πελέ σε διαρκή νοσηλεία ανέφερε ότι τα μηνύματα συμπαράστασης καθώς και η παρουσία της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του έδωσαν «ενέργεια».

1.«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και θετικοί», δήλωσε ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκοσμίου Πελέ, σε μήνυμά του μέσω Instagram από το νοσοκομείο του Σάο Πάολο, στο οποίο υποβάλλεται σε θεραπεία.
Ο Πελέ ανέφερε ότι τα μηνύματα συμπαράστασης καθώς και η παρουσία της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του έδωσαν «ενέργεια».

Νωρίτερα, το νοσοκομείο σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο Πελέ «εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και παραμένει σε σταθερή κατάσταση». Είχαν προηγηθεί αναφορές βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης ότι ο Πελέ δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία.
Ο 82χρονος Πελέ πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη για να επανεκτιμήσει τη θεραπεία του. Στη συνέχεια, όμως, διαγνώστηκε και με λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και θετικοί», ανέφερε στην ανάρτησή του και πρόσθεσε: «Είμαι δυνατός, γεμάτος ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για τη φροντίδα που έχω λάβει».
«Έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Όπως και το παρακολουθώ τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Ευχαριστώ πολύ για όλα» σημείωσε.

2.Πελέ: Μυστήριο με την υγεία του μετά τα δημοσιεύματα για επιδείνωση

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται, όπως φαίνεται, η κατάσταση του Πελέ - Οι χημειοθεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά το νοσοκομείο δεν επιβεβαιώνει

Μυστήριο καλύπτει την πορεία της υγείας του Πελέ καθώς πληθαίνουν για επιδείνωση της υγείας του, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο πριν από τρεις ημέρες.

Ο Πελέ, ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου έγινε 82 ετών και έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο, εισήχθη- μέσα στην εβδομάδα που πέρασε- στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», στη νότια ζώνη του Σάο Πάολο. Έφτασε στο νοσοκομείο μαζί με τη σύζυγό του Μαρτσία Αοκί, και έναν νοσοκόμο που τον φροντίζει στο σπίτι, αφού παρουσίασε πρήξιμο στο σώμα του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, η 55χρονη κόρη του Πελέ, Κέλι Νασιμέντο, που βρίσκεται στο Κατάρ για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθησύχασε τους φιλάθλους και θαυμαστές του διάσημου πατέρα της, δημοσιεύοντας μήνυμα στο λογαριασμό της στο Instagram, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο 82χρονος «μάγος» της μπάλας, εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο. Έτσι, έγραψε στα social media: «Τα μέσα ενημέρωσης έχουν... τρελαθεί ξανά και θέλω να φέρω λίγη ηρεμία. Ο μπαμπάς μου νοσηλεύεται, ρυθμίζει την αγωγή του, τα φάρμακα. Δεν πρόκειται να πάρω μια πτήση για να τρέξω εκεί. Τα αδέρφια μου είναι στη Βραζιλία για επίσκεψη και εγώ θα πάω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όχι εκπλήξεις, ούτε έκτακτη ανάγκη. Εκτιμούμε πραγματικά όλη τη στοργή και την αγάπη που δείχνετε!».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ανακοίνωση των γιατρών από το νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη ο Πελέ, διευκρινίζοντας την Πέμπτη (1/12) πως νοσηλεύτηκε για να «επανεκτιμηθεί η χημειοθεραπεία του». Άλλωστε και οι δύο κόρες του εμφανίστηκαν ξανά καθησυχαστικές. Ο 82χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, «εισήχθη στο νοσοκομείο για μια επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας που ακολούθησε μετά την ανίχνευση όγκου του παχέος εντέρου τον Σεπτέμβριο του 2021», εξήγησε στο ιατρικό του δελτίο το Νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν». «Μετά την εξέταση, μεταφέρθηκε σε κανονικό δωμάτιο, ελλείψει ανάγκης για εντατική», πρόσθεσε το νοσοκομείο.

Επίσης, και η άλλη κόρη του Πελέ, Φλάβια Νασιμέντο, ήθελε επίσης να είναι καθησυχαστική. «Υπάρχει κάποια σύγχυση γιατί ο πατέρας μου πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Λυπάμαι που κάποια ΜΜΕ μιλούν για ανύπαρκτα γεγονότα, πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε», ανέφερε. «Πραγματικά κάνει εξετάσεις, ως συνήθως, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του καρκίνου του. Πρέπει να συνεχίσουμε να του στέλνουμε τις καλές ενέργειες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό χρειάζεται».

Μάλιστα, και ο ίδιος ο Πελέ καθησύχασε- χθες- τους φιλάθλους και θαυμαστές του, δημοσιεύοντας μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram. Ο «βασιλιάς» ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα υποστήριξης που του στέλνει αλλά και το Κατάρ, όπου φωταγωγήθηκαν κτίρια προς τιμήν του για να του ευχηθούν καλή ανάρρωση. «Φίλοι μου, βρίσκομαι στο νοσοκομείο για τη μηνιαία επίσκεψή μου. Είναι πάντα ωραίο να λαμβάνεις θετικά μηνύματα όπως αυτό. Ευχαριστώ το Κατάρ για αυτή την αφιέρωση και όλους όσοι μου στέλνουν θετική ενέργεια».

Και τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, την Παρασκευή (2/12), ο Πελέ διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού, παραμένοντας σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με ιατρική έκθεση. Ο 82χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία, όπως ανέφερε η έκθεση από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο, η οποία πρόσθεσε ότι ο Πελέ παρουσίασε γενική βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του.

Τα δημοσιεύματα για επιδείνωση της υγείας του

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα για επιδείνωση της υγείας του έχουν αρχίσει να φουντώνουν ξανά. «Ο Πελέ ξεκίνησε μία διαφορετική αγωγή, καθώς η χημειοθεραπεία που υποβαλλόταν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σταμάτησε να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα», ανέφερε σήμερα, Σάββατο (3/12), η εφημερίδα «Folha de S.Paulo», επισημαίνοντας ότι η χημειοθεραπεία έχει πλέον ανασταλεί και ότι ο Πελέ λαμβάνει πλέον διαφορετική αγωγή, προκειμένου να περιορίσει συμπτώματα, όπως ο πόνος και η δύσπνοια.

Παρόμοια δημοσιεύματα υπάρχουν σε Guardian, Independent και Express.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline