Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:32:50

«Δεν ήταν άμυνα, η σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά». Σε διαθεσιμότητα ο δράστης αστυνομικός. «Έτσι έριξαν οι αστυνομικοί την ευθεία βολή». Αναβρασμός και κακή συγκυρία με την επέτειο της δολοφονίας Αλ. Γρηγορόπουλου. Κύριο

Σε αναβρασμό οι κοινότητες των Ρομά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

«Καμία ενέργεια του παιδιού δεν έγινε κατά του αστυνομικού» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας και ανέφερε ότι η σφαίρα χτύπησε το τζάμι του αμαξιού από πίσω

Σε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πώς οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας. Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η σφαίρα μετά από πολύωρη επέμβαση ωστόσο η ζωή του παιδιού κρέμεται από μια κλωστή. Παράλληλα κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί σήκωσαν πιστόλι από πίσω και έριξαν ευθεία βολή.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος σημείωσε ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας είναι στο ίδιο πλαίσιο ομοίων περιστατικών στην Αθήνα και «αυτές οι δηλώσεις είναι που οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο».
«Δεν πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη εκδήλωση αστυνομικής βίας αλλά για μια ευθεία βολή, για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση. Από την έρευνα και τις καταθέσεις του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της ζωής αποτυπώνεται ακριβώς το πώς έχει γίνει η συγκεκριμένη ενέργεια» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Καμία απολύτως ενέργεια δεν έγινε εκ μέρους του παιδιού εναντίον των αστυνομικών. Τελείως ανυπόστατα τα περί εμβολισμού. Το παιδί ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη για μια κλοπή ευτελούς αξίας στο βενζινάδικο. Οι αστυνομικοί γνώριζαν για ποιο λόγο τον καταδίωκαν, και όταν είδαν ότι δε συμμορφώθηκε σήκωσαν πιστόλι από πίσω, η σφαίρα χτύπησε το τζάμι από πίσω του αγροτικού αμαξιού, στη συνέχεια το μαξιλαράκι και το κεφάλι του άτυχου παιδιού. Η έρευνα της αστυνομίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ανακοίνωσή της. Μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που τον καταδιώκει. Γιατί να βάλλει κατά αυτόν;».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, φέρεται ότι υπάρχει μια δεύτερη βολή που δε βρήκε κάποιο στόχο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της αστυνομίας ότι χτύπησαν για εκφοβισμό, καθώς όπως είπε, κάποιος που βαράει για εκφοβισμό δεν χτυπάει μόνο μια φορά στον αέρα.

Οργή της οικογένειας και των φίλων του 16χρονου

Στο μεταξύ, δεκάδες εξαγριωμένοι Ρομά που συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο 16χρονος συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, φωνάζοντας «δολοφόνοι»,
Οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, οι αστυνομικοί αποχώρησαν για να μην προκαλούν με τη στάση τους.

Φίλης για πυροβολισμό 16χρονου στο κεφάλι: Ειδεχθής αστυνομική βία

«Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 € στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης
«Επεισόδιο ειδεχθούς αστυνομικής βίας», χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης το νέο περιστατικό πολύ σοβαρού τραυματισμού ανήλικου Ρομά με σφαίρα στο κεφάλι.

Τη σφαίρα δέχθηκε ο 16χρονος, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο έφηβος, τα ξημερώματα, έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ ενηλίκων του Ιπποκρατείου.'

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline