Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Υπεροχή της κεντροαριστεράς στις δημοτικές

Η κεντροαριστερά εξασφαλίζει προβάδισμα και στις δεκαέξι μεγαλύτερες πόλεις στις οποίες διεξήχθησαν χθες και προχθές εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη νέων δημοτικών συμβουλίων. Οι μάχες πρόκειται όμως να κριθούν σε δεκαπέντε ημέρες, στον δεύτερο γύρο.

 

Στη Ρώμη ο Ινιάτσιο Μαρίνο, υποψήφιος της κεντροαριστεράς, συγκεντρώνει ποσοστό 42,60%, ενώ ο κεντροδεξιός απερχόμενος δήμαρχος, Τζάνι Αλεμάνο, δεν ξεπερνά το 30,27%.

Ο Αλεμάνο δήλωσε ότι «το παιχνίδι δεν έχει χαθεί» και ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψει την διαφορά», αλλά ο Μαρίνο, 58 ετών, χειρουργός, θεωρείται ήδη από πολλούς σχολιαστές ο επόμενος δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης.

Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε η αποχή, η οποία έφτασε στην Ρώμη το 47,8%, ενώ σε εθνικό επίπεδο διαμορφώθηκε στο 39,5%. Οι προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πριν από πέντε χρόνια, είχαν διεξαχθεί μαζί με τις βουλευτικές, αυξάνοντας σημαντικά την συνολική προσέλευση.To κόμμα του Πέπε Γκρίλο, δεύτερο με 25% κατατροπώθηκε σ' αυτές τις εκλογές, μόλις τέσσερις μήνες μετά τον θρίαμβο στις εθνικές εκλογές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα