Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρησμοί της Προέδρου σε Αλ. Τσίπρα: «Οι θέσεις μου είναι σαφείς. Σοβαρό θέμα οι υποκλοπές. Απαιτείται διαλεύκανση. Ναι σε άρση του απορρήτου και ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, κατά το Σύνταγμα». Κύριο

Κανένας ευθύς σχολιασμός στις απόψεις και διαμαρτυρίες του προέδρου.

Ειδική συνάντηση σημασίας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ζήτησε και είχε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη στο θέμα των υποκλοπών. Με βάση τα νέα δεδομένα από την ενημέρωση με συγκεκριμένα πρόσωπα και ημερομηνίες, που είχε από τον πρόεδρο κ,Ράμμο της ΑΔΑΕ.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης, εγώ επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργίας των θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας.

Οταν τοποθετήθηκα, εξέφρασα, πάντα με νόμιμες διαδικασίες, την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση. Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν τη διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία.

Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες, που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για τη χώρα μας, που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια, περιβάλλον, ψηφιακές υπηρεσίες».

«Φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πολυμέσα