Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:34:32

Ο Τσιτσιπάς έστειλε την Ελλάδα στην 1η κατηγορία του Davis Cup μετά από 19 χρόνια. Συγκινημένος από την υποδοχή του στην Ελλάδα. Κύριο

«Πάρτι» του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στο κατάμεστο - παρά την κακοκαιρία – ΟΑΚΑ με απαξιωτικές εκδηλώσεις ενθουσιασμού και αναγνώρισης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-1) του Αντρέας Αντράντε και η Ελλάδα με συνολικό σκορ 3-1 επί του Ισημερινού εξασφάλισε την πρόκριση της στο World Group I του Davis Cup, μετά από 19 χρόνια (από το 2004).
Ο Ελληνας πρωταθλητής έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του, Νο 564 στην παγκόσμια κατάταξη, σ' έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Αγώνας με... 112

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, όταν και χρειάστηκε το tie break (7-1) για να το κατακτήσει με 7-6.

Εχοντας αποκτήσει και ψυχολογικό αβαντάζ «καθάρισε» εύκολα το δεύτερο σετ με 6-1, στέλνοντας την Ελλάδα στο World Group I, εκεί όπου έχουν επίσης προκριθεί Ιαπωνία, Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Περού, Ουκρανία, Τουρκία, Λιθουανία και Βουλγαρία.
Παρά το κρύο, πάνω από 10.000 θεατές βρέθηκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και αποθέωσαν τον Έλληνα τενίστα. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που το μήνυμα του 112 ήχησε από τα κινητά τηλέφωνα των φιλάθλων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Αντρές Αντράντε και η Εθνική μας ομάδα νίκησε στη σειρά με 3-1 το Εκουαδόρ, παίρνοντας την άνοδο για το World Group του Davis Cup!

Από το World Group 1 η Εθνική μας ομάδα τένις ανέβηκε έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια στο World Group! Στην 1η κατηγορία του Davis Cup δηλαδή!
Ιστορική επιτυχία για την ελληνική αντισφαίριση, που είχε την υπογραφή του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς ο πρωταθλητής μας νίκησε με 2-0 σετ (7-6, 6-1) του Αντρές Αντράντε και η Εθνική μας πήρε τη σειρά με το Εκουαδόρ επικρατώντας τελικά με 3-1 νίκες.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους δίχως ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία του τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να εμφανίζεται πιο ψύχραιμος κλείνοντας το σετ με 7-6.
Στο δεύτερο σετ τα πράγματα έγιναν πιο απλά για το Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε βρει πια ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί με 4-0, φτάνοντας στη νίκη με 6-1.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline