Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:56:45

Πόπη Τσαπανίδου με κατάγματα αλλά και ευθιξία: Παραιτήθηκε ως συνυπεύθυνη για τις αποτυχίες στην επικοινωνία, αλλά ο Αλ. Τσίπρας δεν την βγάζει από τη λίστα Επικρατείας. Ποιοί την πολέμησαν ως «ηττηθείσα πλήρως» από τον Χρ. Σκέρτσο. Κύριο

Πέρα από τα οργανωτικά και τα θέματα προγράμματος, πυκνές ήταν οι εισηγήσεις που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει όλο το επικοινωνιακό επιτελείο, που θεωρείται ότι απέτυχε, με επικεφαλής την Πόπη Τσαπανίδου είτε στο επίπεδο της κομματικής προβολής, και της ανάπτυξης θέσεων είτε της προσωπικής της αντιπαράθεσης με στελέχη της ΝΔ και πρωτίστως με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Χρήστο Σκέρτσο.

Μάχες τις οποίες θεωρείται ότι έχασε είτε λόγω απειρίας στα πολιτικά ζητήματα είτε λόγω της εύκολης γενικόλογης, πάντα αόριστης και συχνά δημαγωγικής τακτικής της, στα βήματα του «Παύλου Πολάκη» κατά τους επικριτές της στην Κουμουνδούρου, με μια παλαιομοδίτικη μαχητικότητα, ακραία και με κακούς τρόπους, σχεδόν αναιδείς. . Σε απόσταση από το δημόσιο λόγο του κ .Σκέρτσου, καλά προετοιμασμένου ως «καλός προτεστάντης συζητητής» με συγκεκριμένους αριθμούς, επίσημα στοιχεία, με επιχειρήματα ενός δημόσιου διαλόγου αξιώσεων.

Μετά τις παρατηρήσεις-επικρίσεις αυτές η κ. Τσαπανίδου ανέλαβε τις ευθύνες της και υπέβαλε διπλή παραίτηση ευθιξίας και από τη θέση της και από τη θέση της βουλευτού Επικρατείας, αρνούμενη να συνεχίσει τα καθήκοντα της. Ο κ.Τσίπρας δεν το δέχτηκε και της υποσχέθηκε ότι θα την στήριξη προσωπικά και δημόσια ο ίδιος, όπως συνέβη χθες, καθώς η κ. Τσαπανίδου τον συνόδευσε στη συνεδρίαση της Κ. Ε. του κόμματος.

2.ΣΥΡΙΖΑ: Τα μοιραία πρόσωπα και τα στιλέτα που αστράφτουν Ο ίδιος ο Τσίπρας, μαζί με Τσαπανίδου, Κατρούγκαλο, Φωτίου, Τσακαλώτο, Δραγασάκη, Ακρίτα και αρκετούς κομπάρσους, βύθισαν το κόμμα, με αποτέλεσμα να σκάνε ήδη μύτη δελφίνοι αμφοτέρων των φύλων. Ετσι, ενώ ο αρχηγός ενίσχυε προεκλογικά τον διαδικτυακό πολακισμό με «γόβα στιλέτο», τώρα αναζητεί οδό διαφυγής από τον κλοιό της ήττας Πηγή: Protagon.gr

3.Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Η απουσία της Τσαπανίδου και η διάψευση των σεναρίων για την απομάκρυνσή της

«Fake news» χαρακτηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα σενάρια για σαρωτικές αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι μετά την ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Πολλαπλούς συνειρμούς πυροδότησε η τριήμερη απουσία της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου από το προσκήνιο, μετά τη συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής κι ενώ η ίδια υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν όσο λίγα με την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Με ένα δημόσιο λόγο, παλαιάς κοπής και αντιδικίας, επιθετικό και απαξιωτικό για όλους και για όλα, ακραία μαχητικό, πολύ κοντά στο στυλ Παύλου Πολάκη.

Η εικόνα της ίδιας το βράδυ της περασμένης Κυριακής έξω από το «στρατηγείο» του κόμματος στην Κουμουνδούρου, πρόδιδε τη θλίψη για το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα και υπήρξε και η τελευταία, καθώς τα πρώτα εικοσιτετράωρα της ήττας δεν ήταν παρούσα ούτε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στις αρχές της εβδομάδας, ούτε πλάι στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την μετάβασή του στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Όλα τα παραπάνω έφεραν μοιραία στο στόμα πολλών στελεχών το ερώτημα «που είναι η Πόπη;», καθώς η απουσία της είχε αρχίσει να γίνει ευρύτερα αντιληπτή τις τελευταίες ώρες. Πρόσωπα με πολύ καλή γνώση των γεγονότων εξηγούσαν την ίδια ώρα διακριτικά πως «η Πόπη δεν είναι πολιτικός και χρειάστηκε το χρόνο της» για να συνειδητοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου, που είναι εξοικειωμένα με τις εκλογικές μάχες και... ήττες.

Τα σενάρια για αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι και η διάψευσή τους

Η απουσία της, ωστόσο, πυροδότησε την ίδια ώρα ποικίλα σενάρια για σαρωτικές αλλαγές στην επικοινωνιακή εικόνα του κόμματος, στον απόηχο και των δηλώσεων του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, που ζήτησε να πλαισιωθεί ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας από νέα πρόσωπα, αλλά και του εσωκομματικού διαλόγου που εξελίσσεται παρασκηνιακά, μετά τη συντριβή στις κάλπες. Τα ίδια σενάρια ήθελαν να προκρίνονται για την εκπροσώπηση του κόμματος πρόσωπα της νέας γενιάς, όπως για παράδειγμα αυτό του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος δεν εξελέγη Βουλευτής στο βόρειο τομέα ή κάποια από τα στελέχη που πρώτευσαν στη σταυροδοσία, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικρίσεις και πιέσεις για αντικατάσταση της κυρίας Τσαπανίδου προέρχονται από την εσωκομματική αντιπολίτευση και την ομάδα των «53+».

Διαψεύδοντας, ωστόσο, κάθε σχετικό σενάριο, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές χαρακτήρισαν ως «fake news» κάθε πιθανότητα απομάκρυνσης της κ. Τσαπανίδου από τη θέση της Εκπροσώπου του κόμματος, προσθέτοντας ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στις πέντε το απόγευμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline