Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:21:35

«Δουλεύουν για τους εχθρούς της Τουρκίας»

Περιοδεύει στο εσωτερικό της Τουρκίας απειλεί και νουθετεί. Με το ίδιο αυταρχικό ύφος και σκεπτικό. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα ότι οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας.

 

Καθώς ολοκλήρωνε την ομιλία του στην πόλη αυτή της Μαύρης Θάλασσας, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές.

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να διαλύσουν χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από αρκετές μέρες ηρεμίας που ακολούθησαν τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο, κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ για να εναποθέσουν γαρύφαλλα στη μνήμη των θυμάτων της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία.

Εξάλλου, περίπου 80.000 άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της κοινότητας των Αλεβιτών, πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας κατά της κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές της.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline