Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  05:18:17

Κολυδάς: έρχεται νέο κύμα ζέστης την επόμενη εβδομάδα

Το νέο κύμα ζέστης που θα ξεκινήσει από την Κυριακή αναμένεται να κρατήσει έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Πρόσκαιρη αναμένεται να είναι πτώση της θερμοκρασίας που ξεκινά από αύριο, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος προειδοποιεί για νέο κύμα ζέστης.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Θ. Κολυδάς τονίζει ότι η πτώση της θερμοκρασίας από αύριο Πέμπτη «θα είναι βραχεία, καθώς θα ακολουθήσει νέο κύμα ανόδου από την Κυριακή».
Twitter/KolydasT
Ο ίδιος προειδοποιεί μάλιστα ότι το νέο κύμα ζέστης θα κρατήσει τουλάχιστον έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.
twitter/KolydasT

Στο βίντεο που δημοσιεύει ο διευθυντής της ΕΜΥ διακρίνεται η μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850 hPa.
Ειδικότερα, για την πορεία των θερμοκρασιών στην Αθήνα, ο Θ. Κολυδάς δημοσιεύει πίνακα σύμφωνα με τον οποίο η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κατά πέντε περίπου βαθμούς Κελσίου μέσα στο επόμενο τριήμερο. Από την Κυριακή και μετά ο υδράργυρος θα καταγράψει ανοδική πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ αύριο, Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα νότια και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline