Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:26:02

Ο κινεζικός Τύπος υπέρ... Συρίας

Ο επίσημος κινεζικός Τύπος δεν υπερασπίζεται απλώς το καθεστώς Άσσαντ στη Συρία. Καλεί σε διεθνή γενική κινητοποίηση για να εμποδιστεί μια ένοπλη δυτική επέμβαση στη Συρία.

"Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να δείξει υπομονή μάλλον, παρά να αφήσει να την σέρνουν από τη μύτη οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών", γράφει η εφημερίδα "China Daily" σε κύριο άρθρο με τίτλο: "Όχι δικαιολογίες για πλήγματα".

"Πριν από δέκα χρόνια, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παρέκαμψαν τον ΟΗΕ για να επιβάλουν δια της ισχύος μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ, με το πρόσχημα ότι αυτό το καθεστώς είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί και πάλι", προσθέτει η εφημερίδα.

«Μια στρατιωτική επέμβαση χωρίς εντολή του ΟΗΕ το μόνο που θα επιτύχει θα είναι να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στη Συρία", προειδοποιεί η "China Daily"."Οι παγκόσμιες δυνάμεις που αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επέμβαση πρέπει να ενωθούν και να εμποδίσουν αυτή τη δυτική επίθεση στη Συρία», τονίζει από την πλευρά της σ' ένα σχόλιο η εφημερίδα "Global Times".

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο Kινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι προειδοποιεί εξάλλου εναντίον «οποιασδήποτε ανάμιξης» στην έρευνα που διεξάγει ο ΟΗΕ για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline