Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέρενς Κουίκ: H επώδυνη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Από εκεί και πέρα, όμως, είμαι υποχρεωμένος να γυρίσω προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και να σας ρωτήσω: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ξύνετε την πλάτη σας επάνω στην γκλίτσα και δεν είχατε την υπομονή λίγες εβδομάδες να έρθουν τα μέτρα;

Δεν είχατε λίγο υπομονή λίγες εβδομάδες να έρθει και ψήφος εμπιστοσύνης, εάν δοθεί, στον προϋπολογισμό; Τι ήταν αυτό που εσάς, τον ΣΥΡΙΖΑ, σας έκανε να συσπειρώσετε ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν σε μια διαλυμένη κατάσταση...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Συσπείρωση είναι αυτό;
ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Ναι, το συσπειρώσατε.
Μπορώ να σας πω κάτι, κύριε Βούτση; Είναι κατάντια της Βουλής να κουβεντιάζουμε μομφή και να είναι η Αίθουσα άδεια. Κατάντια! Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να το δεχθώ αυτό το πράγμα εάν ήμουν παλιός κοινοβουλευτικός.

Τι ήταν αυτό, που ως παιδονόμοι βάλατε σε μία τάξη εκείνους από τη Νέα Δημοκρατία που με δημόσιες δηλώσεις τους γκρίνιαζαν και αμφισβητούσαν; Και τώρα τι καταφέρατε; Καταφέρατε να συσπειρώσετε τη συγκυβέρνηση του μνημονίου και αύριο το βράδυ, εάν πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης, να κραυγάζουν ότι κατέπεσε η δική σας η πρόταση, να πανηγυρίζουν ως νικητές, να διαβάζουμε τις άλλες μέρες τα πρωτοσέλιδα και να τους δώσετε έξι μήνες το «φιλί της ζωής», έξι μήνες για να πορεύονται στην «επίλυση» των εθνικών θεμάτων.

Όμως, θα το πω και σας κοιτάω στα μάτια. Προφανώς, εσάς δεν σας ενδιαφέρουν πώς θα επιλυθούν. Είστε από εκείνους που λέτε «ναι» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Δεν σας ενδιαφέρει. Είστε εκείνοι, οι οποίοι δουλεύετε όπως δουλεύετε πάνω στη Θράκη, γιατί όταν πηγαίνω στα δικαστήρια για την ελληνικότητα της Θράκης, βρίσκομαι απέναντι σε δικά σας στελέχη και Βουλευτές, όπως και του ΠΑΣΟΚ, μέσα στα δικαστήρια, οι οποίοι είναι στο πλευρό των τουρκόφωνων και εμείς είμαστε οι απέναντι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Οι τουρκόφωνοι Έλληνες δεν είναι;
ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Ναι. Αυτό που σας λέω.
Είναι εκείνοι οι τουρκόφωνοι, οι οποίοι φωτογραφίζονται κάτω από την πράσινη σημαία, κύριε Βούτση.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Επειδή είπατε για τους τουρκόφωνους.
ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Σας παρακαλώ πολύ.
Είμαστε οι μόνοι που έχουμε απομείνει και παλεύουμε μέσα στη Βουλή για το θέμα της Θράκης, την ώρα μάλιστα που πάει να εκχωρηθεί μ' ένα σχέδιο Ανάν 2 και η Κύπρος. Όμως, ούτε και αυτό σας ενδιαφέρει.

Όχι μόνο αυτό. Είστε επίσης εσείς οι οποίοι ζητάτε να πέσει η Κυβέρνηση -που εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε εδώ και καιρό εκλογές- όταν δεν έχετε καν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Ποιο είναι το πρόγραμμά σας; Ποιο είναι; Μπείτε στο anexartitoiellines.gr και διαβάστε αυτό το οποίο έφτιαξε η βάση μας μέσα από τα προσυνέδρια και μέσα από τα συνέδρια. Ποιο είναι;
Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμη, γιατί εσείς νομίζετε ότι μπορεί σαν το παραμύθι να έρχεται το φλάουτο και τρέχουν τα ποντίκια στην ουρά σας. Κάνετε λάθος.

Όταν σας ζητήσαμε να στηθεί εδώ πέρα η κάλπη για τη λίστα «Λαγκάρντ» στον Παπανδρέου, την κάνατε για να μην ενοχληθεί το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι μέσα σ' εσάς. Όταν ζητήσαμε να συνυπογράψατε την πρόταση μομφής για τον Γιάννη Στουρνάρα, την κάνατε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αυτό που ξέρω, όμως, -και δεν υιοθετώ την άποψη αυτή- είναι ότι με το που γύρισε ο Αρχηγός σας από το Τέξας καταθέσατε πρόταση μομφής. Δεν κάνω συνειρμούς. Κάποιοι όμως κάνουν, γιατί κάποιοι σας θεωρούν πιο συστημικό κόμμα από οποιοδήποτε άλλο μέσα εδώ στη Βουλή πλέον.

Σας θυμίζω τώρα και την πρόταση του να παραιτηθούμε όλοι, εκατό με διακόσιοι Βουλευτές, με βάση το Σύνταγμα. Θυμάστε την πρόταση Καμμένου, να παραιτηθούμε από τη Βουλή και οι πολιτευτές μας; Ούτε κι αυτό ακολουθήσατε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και εμένα, δεν θα γίνουμε ποτέ η ουρά σας και δεν γίνεται, γιατί εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούμε πιστά από την ημέρα που τελείωσαν οι εκλογές του Ιουνίου του 2012. Εσείς από τότε μέχρι τώρα μας έχει πιάσει ναυτία, καθώς δεν ξέρουμε ακριβώς ποια είναι η θέση σας.

Για να δικαιολογήσω την ψήφο μου, αύριο θέλω να ξέρετε ότι η ψήφος μου θα είναι ένα ισχυρό «ναι» στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εκλογές, έτσι ώστε να πάμε κάποια στιγμή σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού και εθνικής ενότητας. Θα είναι ένα «ναι» στο πρόγραμμα που έφτιαξε η βάση μας. Η ψήφος μου θα είναι ένα πολύ ισχυρό «όχι» σ' αυτό το οποίο κάνατε, να δώσετε ένα «φιλί της ζωής». Θα είναι ένα ισχυρό «όχι» απέναντι σ' ένα συστημικό κόμμα, το οποίο εν πολλοίς το θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνο πια με τις διάφορες συνιστώσες της δραχμής, τη συνιστώσα των λαθρομεταναστών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Αυτό σας ενόχλησε, κύριε Κουίκ;
ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως. Την έχετε μέσα τη συνιστώσα της δραχμής. Μην το αρνείστε αυτό. Και των λαθρομεταναστών τη συνιστώσα έχετε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, ολοκληρώνετε, κύριε Κουίκ.
ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Και τη συνιστώσα εκείνων, οι οποίοι δεν θέλουν με μια άλλη κυβέρνηση να έλθουν ξένοι επενδυτές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, να ολοκληρώνει ο ομιλητής. Όχι διακοπές.
ΤΕΡΕΝΣ-ΣΠΕΝΣΕΡ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Δεν τους θέλετε. Και με τη συνιστώσα εκείνη, που όποτε πιάνεται κάποιος για φθορά δημόσιας περιουσίας –μην πω για τρομοκρατικές ενέργειες- τρέχετε από πίσω του στα δικαστήρια.

(Ο γνωστός δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ είναι βουλευτής Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Με την αγόρευση του αυτή στη Βουλή οριοθέτησε τις διαφορές και κόκκινες γραμμές εναντίον της πολιτικής-προγραμματικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ)

 

Πολυμέσα