Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022  16:54:52

Επανακάμπτει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ισπανία

Παρηγοριές για το ΠΑΣΟΚ, που έχει πάθει παρόμοιο στραπατσάρισμα λόγω λιτότητας και κρίσης. Οι Συντηρητικοί έκαναν τα ίδια, Προβάδισμα στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας έναντι του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος δίνει για πρώτη φορά δημοσκόπηση, μόλις 26 μήνες μετά τη συντριπτική νίκη Ραχόι στις εκλογές του 2011.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" ποσοστό 33,5% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τους Σοσιαλιστές έναντι ποσοστού 32% που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.Φανερές οι συνέπειες της κρίσης και στο άλλο κυβερνητικό κόμμα της Ισπανίας.

Η "Ελ Παΐς" συνδέει εξάλλου το αποτέλεσμα αυτό της δημοσκόπησης με τα κυβερνητικά σχέδια για την υιοθέτηση αυστηρότερων νόμων για τις αμβλώσεις στη χώρα, μια κίνηση στην οποία αντιτίθεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% των Ισπανών. Η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει νόμιμη την άμβλωση μόνον στην περίπτωση βιασμού ή στις περιπτώσεις που διατρέχει κίνδυνο η ζωή της γυναίκας που κυοφορεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline