Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  07:08:38

Γιατί ο Βλαντιμήρ Πούτιν είναι πιο ισχυρός άνθρωπος - ηγέτης του κόσμου. Γιατί έρχεται δεύτερος ο πλανητάρχης πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Κύριο

Οι υπόλοιποι ηγέτες και διεθνείς προσωπικότητες, που ακολουθούν. Μαζί τους και η Α. Μέρκελ.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

Ο Πούτιν είναι, σύμφωνα με το περιοδικό, πιο ισχυρός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους». Πέρα από την εσωτερική χαλάρωση και ήττα στα θέματα του Προϋπολογισμού και τω ν δημόσιων δαπανών και στο Κογκρέσσο και τη Γερουσία ο Μπαράκ. Ομπάμα σε διεθνές επίπεδο αναδιπλώθηκε από τις πολεμοχαρείς δηλώσεις και διαθέσεις του κατά της Συρίας. Ηττήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και σε επίπεδο συμμάχων, όπως η Αγγλία και η Γερμανία μετά από σθεναρή στάση-και τελικά νίκη- του Βλαντιμήρ Πούτιν.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline