Τέλος εποχής για τους... γυμνούς στο Σαν Φρανσίσκο

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο απαγορεύεται να κυκλοφορούν δημοσίως γυμνοί οι πολίτες της πόλης.

Η απόφαση πέρασε με οριακή πλειοψηφία 6 προς 5, ενώ με το που ανακοινώθηκε η απόφαση, ορισμένοι από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν πέταξαν τα ρούχα τους και οι αρχές τους οδήγησαν έξω από το κτίριο, τυλιγμένους με κουβέρτες.

Η απόφαση για την απαγόρευση αυτή ήρθε μετά από συνεχιζόμενα παράπονα πολιτών για μια ομάδα ανδρών που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά γυμνοί στην περιοχή Κάστρο του Σαν Φρανσίσκο –συνοικία των ομοφυλόφιλων της πόλης.

Πολλοί ανησυχούν ότι μια τέτοια απαγόρευση υπονομεύει την φήμη του Σαν Φρανσίσκο ως «άσυλο» της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ αρκετοί είναι οι γυμνιστές που κατέθεσαν μηνύσεις λέγοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση καταπατά τα δικαιώματά τους.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εποπτών δήλωσε ότι η περιοχή Κάστρο και γενικότερα το Σαν Φρανσίσκο, είναι μέρος ελεύθερης έκφρασης και αποδοχής. «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιτρέπονται τα πάντα, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις» και συμπλήρωσε: «Το να βγάζεις το παντελόνι σου στο Κάστρο και στο Μάρκετ και να εκθέτεις τα γεννητικά σου όργανα στους πάντες, δεν είναι ελεύθερη έκφραση».

Η απαγόρευση δεν ισχύει για παρελάσεις και φεστιβάλ, ενώ τα πρόστιμα για την παραβίασή της θα είναι από 100 μέχρι 500 δολάρια. Ο νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2013, μετά και την έγκρισή του από τον Δήμαρχο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline