Κυριάκος Μητσοτάκης: Oι Ανεξάρτητες Αρχές σε πρόβλημα

Θα ήθελα να αναφερθώ εν συντομία σε δύο τροπολογίες οι οποίες έχουν κατατεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναφέρομαι πρώτα στην τροπολογία με γενικό αριθμό 2280 και ειδικό 249, η οποία παρατείνει κατά τρεις μήνες τη θητεία των Προέδρων και των μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών.

Λυπάμαι που αναγκαζόμαστε για άλλη μία φορά να νομοθετήσουμε παράταση της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών και αυτό, διότι έχει καταστεί ανέφικτο -με μία μόνη εξαίρεση- η Διάσκεψη των Προέδρων, κύριε Πρόεδρε, όπως καλά γνωρίζετε, να πετύχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5, προκειμένου να αντικατασταθούν μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Λυπάμαι που το λέω. Το έχω ξαναπεί και σε άλλη αγόρευσή μου για το ίδιο θέμα. Η Βουλή και τα Κόμματα, εν προκειμένω, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει και ενδεχομένως, στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα πρέπει να επανεξεταστεί κατά πόσο αυτή η υπεραυξημένη πλειοψηφία την οποία το Σύνταγμα προβλέπει για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές, πραγματικά εκπληρώνει τις προϋποθέσεις και το σκεπτικό του συνταγματικού νομοθέτη.

Υπήρξε, βέβαια, μία εξαίρεση, η επιλογή του κ. Καραβοκύρη ως Προέδρου του ΑΣΕΠ. Είχα την ευκαιρία σήμερα να ορκίσω τον κ. Καραβοκύρη στα νέα του καθήκοντα και του εύχομαι κάθε επιτυχία στον καινούργιο του ρόλο.

Πάρα ταύτα, στο ίδιο το ΑΣΕΠ εκκρεμούν ακόμα έντεκα μέλη, κύριε Πρόεδρε, των οποίων η θητεία θα λήξει στα μέσα Ιανουαρίου. Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να δώσουμε αυτή την τρίμηνη παράταση μέχρι που η Βουλή να μπορέσει να αντιμετωπίσει στην πράξη αυτό το οξύτατο πρόβλημα, το οποίο σύντομα θα δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα λειτουργίας στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Ως προς την εμπρόθεσμη τροπολογία με γενικό αριθμό 2165 και ειδικό 184, θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι, κατόπιν μίας επανεξέτασης όλης της τροπολογίας, αποφάσισα να κρατήσω προς έγκριση της Βουλής μόνο εκείνες τις διατάξεις οι οποίες πραγματικά έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα. ..... Αναφέρομαι σύντομα για ενημέρωση του Σώματος στο τι προβλέπουμε στα πιο σημαντικά από τα άρθρα τα οποία ψηφίζουμε.

Με την παράγραφο 1 της σχετικής τροπολογίας δίνουμε τη δυνατότητα, πάντα κατόπιν προκήρυξης και διαφανών διαδικασιών, σε δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής εργασιακής εμπειρίας με φορείς του εξωτερικού. Υπάρχουν τέτοια προγράμματα τα οποία δρομολογούνται. Η υλοποίηση του πρώτου τέτοιου προγράμματος έχει καταληκτική ημερομηνία το Φεβρουάριο του 2015, οπότε κρίνεται απαραίτητη η ψήφιση της σχετικής διάταξης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν σε τέτοια προγράμματα.

Με την παράγραφο 3 λύνουμε ένα ζήτημα το οποίο ενδεχομένως να εγείρεται σχετικά με την εγκυρότητα πράξεων Γενικών Γραμματέων, των οποίων οι Γενικές Γραμματείες συγχωνεύτηκαν στα πλαίσια των νέων Οργανισμών.
Με την παράγραφο 4 της σχετικής τροπολογίας επεκτείνουμε κατά έξι μήνες ακόμα τη διαδικασία αξιολόγησης όλων των δομών της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες κυρίως σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των δομών. Κατά συνέπεια, για να είμαστε συνεπείς με τις διατάξεις του σχετικού νόμου, χρειάζεται να ψηφιστεί η απαραίτητη επέκταση.

Το άρθρο 5 διορθώνει μία αδικία σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Αφορά δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι χωρίς τη δική τους ευθύνη δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν ούτε μία ευκαιρία υποβολής σχετικής αίτησης μέσα από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Αναφέρομαι κυρίως σε υπαλλήλους οι οποίοι επέστρεψαν, κέρδισαν αναδρομικά το διορισμό τους κατόπιν δικαστικών αποφάσεων και δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Τους δίνεται, λοιπόν, η σχετική διαδικασία με το σχετικό άρθρο.

Ως προς την παράγραφο 9, θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός αποφάσεων που ακύρωναν αποφάσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων για τον ορισμό Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Σ' αυτές τις περιπτώσεις είχαμε και ζητήματα καταλογισμού.Όπως γνωρίζετε, όλες αυτές οι υποθέσεις κερδίζονται στα δικαστήρια, διότι η πάγια νομολογία είναι ότι αυτοί οι υπάλληλοι άσκησαν στο διάστημα αυτό τα καθήκοντά τους. Μεριμνούμε, λοιπόν, με μία ρύθμιση να μη ζητούνται πίσω αναδρομικά τα καταβληθέντα, ώστε να γλυτώσουμε αυτούς τους ανθρώπους από έναν δικαστικό αγώνα, ο οποίος θα τους δικαίωνε μετά βεβαιότητας.

(Ο οικονομολόγος Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline