Το υπουργείο των φημών

Ένα άθλιο κέντρο φημών και παραπληροφόρησης, χρόνια τώρα με την πλήρη ανοχή των επίσημων κυβερνητικών εκπροσώπων (που ζουν τη σχιζοφρένεια του υποτακτικού στο Μαξίμου και του αφεντικού στην ΕΡΤ και τα Γραφεία Τύπου), αυτοτελές και συχνά σκοτεινό έχει ξεφύγει τελείως από το σκοπό του.

Το ομολογούν και το επισημαίνουν οι ίδιοι οι οικονομικοί συντάκτες, που συμμετέχουν αναγκαστικά σε αυτό το στημένο παιχνίδι της παραπλάνησης. Υποτίθεται ότι το PRESS ROOΜ στο άλλοτε υπουργείο Συντονισμού και Οικονομίας εξυπηρετούσε ενημερωτικούς σκοπούς είτε με τη γνωστοποίηση ειδήσεων ,που αφορούσαν την ελληνική οικονομία και την πολιτική της Κυβέρνησης είτε με σχολιασμό αντιπάλων πολιτικών θέσεων. Τα τελευταία χρόνια καιρό αδιάκοπα, όλο και περισσότερο, αυτό το κέντρο, με εγκέφαλο κάποιο γενικό γραμματέα αλλά πάντα σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει μεταβληθεί σε άθλια προπαγανδιστική μηχανή, σε κέντρο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

 

Καθημερινά διάφοροι σκοτεινοί εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος διαρρέουν, πάντα ανώνυμα και ανεύθυνα, οτιδήποτε φαντασθεί κανείς. Με τη διάθεση να εξυπηρετήσουν τους αφέντες τους υπουργούς και υφυπουργούς, κακοί γκαιμπελίσκοι. Ας θυμηθεί κανείς όσα ψευδή και ανυπόστατα διοχετεύονταν ως επιθυμίες και διαταγές της Τρόικας και των Βρυξελλών για παράλογα, αλλεπάλληλα, εξοντωτικά μέτρα, τα οποία δήθεν η Κυβέρνηση πολεμούσε και δεν αποδεχόταν. Τακτικές παραπλανητικές-όπως το απέδειξαν πολλές έως τώρα διεθνείς αποκαλύψεις για το ΔΝΤ, το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμό- προκειμένου οι υποχωρητικοί να εμφανίζονται ως αδιάλλακτοι μαχητές, να αποσείσουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι ή –το χειρότερο αλλά σύνηθες- να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τον ελληνικό Λαό.

Να κερδοσκοπήσουν κομματικά και μικροπολιτικά. Να γίνουν τα πάντα αποδεκτά ως νομοτελειακά. Να εμφανίσουν, ψευδέστατα, τις δικές τους επιλογές και συμβιβασμούς ως δήθεν κοινοτικά-τροικανά τετελεσμένα. Για να ακολουθήσουν οι δόλιες διαρροές για το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο με τις δήθεν υποχρεωτικές διατάξεις από τις συμφωνίες με τις Βρυξέλλες. Η εκδίκηση της αλήθειας έφτασε νωρίτερα αυτή τη φορά. Δεν ήλθε μόνο από την απόφαση του Πρωθυπουργού να αποσύρει τα προτεινόμενα σκληρά μέτρα και να ζητήσει την αλλαγή τους. Ήρθε από το γεγονός ότι οι μανδαρίνοι της πλατείας Συντάγματος προκάλεσαν πανελλήνια κατακραυγή με τα ψέματα τους. Κατόρθωσαν το εντελώς αντίθετο από όσα επιδίωκαν και αυτή τη φορά.

Να γίνουν βάρος και πηγή φθοράς για τους αφέντες της πλατείας Συντάγματος, να αποδείξουν οι δουλικοί της επικοινωνίας πόσο έχουν ξεκόψει από τον κόσμο και τις ανάγκες του. Το υπουργείο των δόλιων φημών και των καθημερινών διαρροών στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, δήθεν για να σφυγμομετρήσουν την Κοινή Γνώμη ή να την προετοιμάσουν να αποδεχθεί τα «ολίγον χειρότερα» ξεσκεπάστηκε αυτές τις ημέρες, ευτελίστηκε πλήρως. Απέδειξε ότι το παιχνίδι της ενημέρωσης το πληρώνει ακριβά όποιος παίζει ως μασκοφόρος με τα σκληρές αλήθειες σε βάρος της κοινωνίας.

 

Ο Μιχάλης Δημητρίου είναι δημοσιογράφος, ηγετικό στέλεχος μεγάλων εφημερίδων. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ΕΤ1, Γενικός Διευθυντής του Antenna Satellite και μέλος του ΕΣΡ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline