Ανησυχία για τις αυξανόμενες γυναίκες μουτζαχεντίν

Ένας ανησυχητικά αυξανόμενος αριθμός γυναικών στην Αυστραλία φεύγει για το Ιράκ και τη Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστές της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, εκεί δεν τους περιμένει μια «ρομαντική περιπέτεια», προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Τουλάχιστον 110 Αυστραλοί έχουν αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή προκειμένου να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών, ενώ 30 με 40 γυναίκες βρίσκονται ανάμεσά τους ή τους υποστηρίζουν ενεργά στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ανθρώπους όλο και πιο νέους που θέλουν να πάνε στη Συρία και το Ιράκ, ενώ υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός νέων γυναικών ανάμεσά τους», δήλωσε η Τζούλι Μπίσοπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση των τριών έφηβων κοριτσιών που πιστεύεται ότι έφυγαν από το Λονδίνο για να ενταχθούν στο ΙΚ.

Η Μπίσοπ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας ώστε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός τέτοιου ταξιδιού. Από την Ευρώπη, περίπου 550 γυναίκες έχουν ήδη κάνει αυτό το ταξίδι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline