Ουκρανία: Με ειδικό καθεστώς στις ανατολικές επαρχίες

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε το σχέδιο νόμου με το οποίο παραχωρείται ειδικό καθεστώς και περιορισμένης κλίμακας αυτονομία στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους αυτονομιστές αντάρτες, υπό την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν εκεί περιφερειακές εκλογές, υπό τη δικαιοδοσία του Κιέβου.


Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπέβαλε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο σημειώνοντας ότι περιλαμβάνεται στους όρους της τετραμερούς ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον περασμένο μήνα.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης το κάλεσμα που απηύθυνε ο Ποροσένκο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο ζητά να στηρίξει την αποστολή μιας ειρηνευτικής δύναμης στις ανατολικές επαρχίες της χώρας. Στις περιοχές αυτές της ανατολικής Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι από πέρσι τον Απρίλιο, σε συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline