Έλληνες οι 6 στους 10 διασημότερους όλων των εποχών!

Έχοντας θέσει τις βάσεις για τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, το ελληνικό στοιχείο για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται κυρίαρχο, σύμφωνα και με ένα νέο πρότζεκτ της Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) με το όνομα Pantheon. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010.

Στόχος της εν λόγω μελέτης είναι να καταγράψει την αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη δύο στοιχεία: πρώτον, τον αριθμό των εκδόσεων της Wikipedia που έχουν γράψει ένα άρθρο για το κάθε άτομο και δεύτερον, τον ιστορικό δείκτη δημοτικότητας.
Κάνοντας την απαραίτητη αναζήτηση για τους πιο σημαντικούς ανθρώπους όλων των εποχών η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει έξι ελληνικά ονόματα, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης.

Η δεκάδα

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτωνας
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline