Οι τζιχαντιστές επαίρονται για τις καταστροφές στο Ιράκ

Βαρβαρότητα σε αποκρουστικό βαθμό, μεσαίωνας. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να καταστρέφουν με όπλα και κασμάδες αρχαιότητες στην ιρακινή πόλη Χάτρα, την καταστροφή της οποίας είχε καταγγείλει πριν από ένα μήνα η Unesco.

Η Χάτρα, αρχαία πόλη ηλικίας 2000 χρόνων που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τόπων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται 100 χλμ. νότια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

«Το Ισλαμικό Κράτος μας έστειλε να καταστρέψουμε αυτά τα είδωλα γιατί αυτά λατρεύονται αντί του Θεού", εξηγεί ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές μιλώντας στο βίντεο διάρκειας επτά λεπτών, το οποίο δεν έχει ημερομηνία. "Οργανώσεις των αποστατών δήλωσαν ότι η καταστροφή τέτοιων αρχαιοτήτων είναι έγκλημα πολέμου, συνεπώς τις καταστρέφουμε» προσθέτει.

Στις εικόνες, διακρίνονται αντάρτες να ξεριζώνουν γλυπτά από τοίχους, να τα στοχεύουν με το τουφέκι και να καταστρέφουν ένα άγαλμα χτυπώντας το με αξίνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline