Ανησυχία της ΕΕ για τις ταραχές στην ΠΓΔΜ

Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για τις συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ, στα σύνορα με το Κόσοβο, που στοίχησαν τη ζωή 22 ανθρώπων, 8 αστυνομικών και 14 μελών μιας ομάδας ενόπλων αλβανικής καταγωγής.

«Πρέπει να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, για το συμφέρον της γενικής σταθερότητας στη χώρα», τόνισε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε πως «ανησυχεί βαθιά» για την κατάσταση στην περιοχή του Κουμάνοβο και κάλεσε τις αρχές και όλους τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες κοινοτήτων να συνεργασθούν, να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να διεξάγουν μια πλήρη έρευνα για τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και διαφάνεια μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, όπου η αριστερή αντιπολίτευση κατηγορεί τη συντηρητική εξουσία για διαφθορά, καθώς και ότι έχει θέσει υπό παρακολούθηση 20.000 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, δημοσιογράφοι και θρησκευτικοί ηγέτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline