Μάλκοβιτς εναντίον Le Monde για την αμαρτωλή λίστα Λαγκάρντ

Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς θέλησε να μπει η γαλλική εφημερίδα, ισχυριζόμενη πως το όνομά του ανήκει στη λίστα των κρυφών λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα HSBC(τη λεγόμενη Λαγκάρντ), με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς προσέφυγε στα γαλλικά δικαστήρια εναντίον της εφημερίδας Le Monde και δύο δημοσιογράφων της, υποστηρίζοντας ότι τον δυσφήμισαν σε ένα ρεπορτάζ όπου έγραφαν ότι διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία. Στο φύλλο της με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 και στον ιστότοπό της, από τις 8 του ίδιου μήνα, η εφημερίδα δημοσίευσε μια έρευνα που αφορούσε το σύστημα φοροδιαφυγής που εφάρμοζε η βρετανική τράπεζα HSBC και η ελβετική θυγατρική της HSBC Private Bank Suisse. Για να στηρίξει τα στοιχεία που παρουσίαζε, η εφημερίδα ανέφερε τα ονόματα πολλών διασήμων που διέθεταν "κρυφό" τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία στο διάστημα από το 2005 μέχρι το 2007.

Στα ονόματα αυτά περιλαμβανόταν, λανθασμένα, και αυτό του Τζον Μάλκοβιτς, όπως είπε σήμερα ο Ερβέ Τεμίμ, ένας νομικός σύμβουλος του ηθοποιού. Ο 61χρονος Μάλκοβιτς με τη μήνυσή του στρέφεται κατά της εφημερίδας και των δημοσιογράφων Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο ηθοποιός διέθετε όντως τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία κατά το διάστημα 1994-99, σε μια τράπεζα που αργότερα εξαγοράστηκε από την HSBC PB. Επρόκειτο όμως για έναν λογαριασμό που είχε δηλωθεί, από το άνοιγμά του, στις αμερικανικές φορολογικές αρχές.

Ο ηθοποιός δήλωσε "βαθιά σοκαρισμένος" που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή "δεδομένου ότι η εφημερίδα γνώριζε", όπως λέει, ότι ο λογαριασμός του δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες της HSBC.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline