Ελενα Κουντουρά: Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

«Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να απευθυνθώ σ' εσάς, στον ελληνικό λαό, αλλά και στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, να ακούσουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης και να κατανοήσουν ότι μετά από πέντε επώδυνα χρόνια λιτότητας και ύφεσης, μας ζητούν οι θεσμοί να πάρουμε καινούργια μέτρα που μόνο στόχο έχουν την απόλυτη εξόντωση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Πρέπει όλοι να μάθουν τι συμβαίνει, να φωνάξουμε «ως εδώ». Ακούστε τη φωνή των παιδιών μας που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, των γερόντων που ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και λίγα φάρμακα, ενώ θα έπρεπε να ζουν τη δύση της ζωής τους δίχως προβλήματα και έννοιες, τις φωνές των άνεργων νέων που δεν έχουν όραμα και ελπίδα ούτε καν να ξεκινήσουν τη ζωή τους, πόσο μάλλον για να δημιουργήσουν οικογένεια, να ακούσουν τη φωνή του άνεργου οικογενειάρχη που λόγω της κρίσης έχει φτάσει στο σημείο να επαιτεί για να ζήσει τα παιδιά του.

Πρέπει να ακούσουν τη φωνή του επιχειρηματία και του καταστηματάρχη που μετά από χρόνια οδηγήθηκε στην πτώχευση, κλείνοντας την επιχείρησή του και αφήνοντας στο δρόμο τους υπαλλήλους του και τις οικογένειές τους. Όλα αυτά για τους Ευρωπαίους μπορεί να φαντάζουν αριθμοί σε ένα χαρτί, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί. Ένας τέτοιος περήφανος λαός, γεμάτος ιστορία και πολιτισμό, που έχει δώσει ακόμα και το όνομά του στην Ευρώπη, δεν αξίζει να τιμωρηθεί με τέτοια ταπείνωση και εξευτελισμό. Στην απόγνωσή τους, μπροστά στα οικονομικά προβλήματα, έξι χιλιάδες συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας είναι άνεργοι και ειδικά η ανεργία στους νέους είναι 60%.

Τριακόσιες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, τετρακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι διαγράφηκαν από τα μητρώα ασφαλισμένων και εκατόν πενήντα χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν χωρίς τα απαραίτητα αγαθά, όπως το ρεύμα. Όλα αυτά συνηγορούν ότι η Ελλάδα διέπεται από μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση λόγω της απάνθρωπης και σκληρής λιτότητας που της έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων οι θεσμοί δεν δέχθηκαν την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης που στόχευε στη λύση όλων των παραπάνω προβλημάτων, απεναντίας μας οδηγούν στην πλήρη εξόντωση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ ως Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θέλω να ευχαριστήσω από αυτό το Βήμα τον Πρόεδρό μας, τον Πάνο Καμμένο, που έμεινε πιστός στη συμφωνία που κάναμε με τον ελληνικό λαό να τον υποστηρίξουμε και να αγωνιστούμε για το συμφέρον του. Ως Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού είμαι υπερήφανη που συμμετέχω στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που αγωνίζεται σκληρά για να έχουμε μία έντιμη και δίκαιη συμφωνία, να βγούμε επιτέλους από αυτήν την οικονομική ανθρωπιστική κρίση. Γιατί η νέα Κυβέρνηση που εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου πήρε εντολή να οδηγήσει τη χώρα στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μακριά από τα σκληρά υφεσιακά μέτρα λιτότητας.

Πήρε την εντολή για να γίνει μια έντιμη, δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία χωρίς νικητές και ηττημένους. Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα δεν αξίζουν στον περήφανο ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, όπως σας είπα, σκληρά εδώ και πέντε χρόνια. Με τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, ο τουριστικός κόσμος με αγωνία βλέπει να οδηγείται στον αφανισμό. Ως Υπουργός Τουρισμού δεν θα μπορούσα να δεχθώ ποτέ το ΦΠΑ της διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων και της εστίασης να πάει από 1η Ιουλίου στο 23%. Δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχθώ την κατάργηση του μειωμένου κατά 30% συντελεστή στα νησιά, καθώς η πολυνησιωτικότητα προστατεύεται από το Σύνταγμά μας. Δεν θα μπορούσα ποτέ να οδηγήσω στην εξόντωση και τον αφανισμό όλες αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται καθημερινά να φέρουν έσοδα στην Ελλάδα μέσα από τον τουρισμό. Ο ελληνικός τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας μας στη συμβολή του ΑΕΠ κατά 20%, με επτακόσιες πενήντα χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Πρέπει να τον θωρακίσουμε, να τον προστατεύσουμε. Είναι γνωστό πως η Ελλάδα στηρίζεται από αυτήν την οικονομία. Δεν χρειάζονται, λοιπόν, σπασμωδικές κινήσεις. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μέτρα στήριξης και όχι από μέτρα εξόντωσης. Τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μάς ικανοποιούν ιδιαίτερα, γιατί έχουμε μια ευλογημένη υπέροχη χώρα και παρόλο τον πόλεμο των δημοσιευμάτων που δεχόμαστε καθημερινά, δεν κατάφεραν να αποθαρρύνουν τα εκατομμύρια των τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τους πρώτους τέσσερις μήνες, Ιανουάριου με Απρίλιο, αυξήθηκε κατά 39,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ οι εισπράξεις κατά την ίδια περίοδο, Ιανουάριο με Απρίλιο του 2015, εμφάνισαν αύξηση κατά 14,4%. Παρά, λοιπόν, τα σενάρια τρομοκρατίας, οι τουρίστες μας επιλέγουν Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Ελλάδα. Αγαπητοί συνάδελφοι, ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θέλουμε μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη που θα σέβονται όλοι, μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, μια Ελλάδα που θα δίνει προοπτική σε εμάς και τα παιδιά μας. Μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline