Δευτέρα- Τρίτη κρίνονται όλα. Εάν θα δικαιωθεί ο αισιόδοξος κ. Γιούνκερ ή ο απαισιόδοξος κ.Σόιμπλε. Sueddeutsche Zeitung: Σόιμπλε κατά Γιούνκερ σε στοίχημα για την Ελλάδα, τη νέα συμφωνία και τα νέα κονδύλια. Κύριο

Διαφωνούν για το εφικτό της συμφωνίας με την Ελλάδα ως τις 20 Αυγούστου - Δάνειο - γέφυρα και παράταση των συζητήσεων προτείνει και προβλέπει ως αναγκαία ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Σόιμπλε κατά Γιούνκερ» τιτλοφορείται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, το οποίο αναδεικνύει την διάσταση απόψεων που έχουν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εάν είναι εφικτή μια συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Η Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει στις συνομιλίες με τους συνομιλητές του πως οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και ότι ως εκ τούτου θα απαιτηθεί νέο «δάνειο γέφυρα» 5 δισ. ευρώ.

«Ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια και να προσφέρει περισσότερα από 80 δισ. ευρώ πρέπει να έχει στέρεα βάση. Ένα νέο δάνειο-γέφυρα είναι καλύτερη λύση από μια μισοτελειωμένη συμφωνία», φέρεται να υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Η Suddeutsche Zeitung υπογραμμίζει πως την θέση αυτή δεν την ενστερνίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline