Νέες συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες

Διαρκής ο εμφύλιος, αιματηρός. Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν αξιωματούχοι και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πέραν βεβαίως με τις καταστάσεις πίεσης και αναταραχής με τους Κούρδους στο Κοινοβούλιο, την πολιτική ζωή της Τουρκίας και τις μεγάλες πόλεις.

Πυκνός καπνός υψωνόταν από την πόλη Τσίζρε, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με τους μάρτυρες.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτα και στην πόλη Γιουκσέκοβα, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν, μολονότι είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους μετά τη δύση του ηλίου.

"Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ σοβαρά τραύματα που νοσηλεύονται σε σπίτια. Οι δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν μια γειτονιά και χτύπησαν κατοικίες" είπε ο Αμπντουλάχ Ζεϊντάν, ένας δικηγόρος, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Από τις συγκρούσεις στην Τσίζρε σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν επτά. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα παιδί 7 ετών. Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γιουκσέκοβα και ο ένας από αυτούς ήταν ένας άνδρας ηλικίας 32 ετών, πατέρας τριών παιδιών, είπε ο Ζεϊντάν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline