Δημήτρης Σιούφας: Εθνική Συνεννόηση μετά τις εκλογές

«Ο Ελληνικός Λαός πηγαίνει στις κάλπες για τρίτη φορά φέτος με την Πατρίδα πολλαπλά τραυματισμένη και το μέλλον των επόμενων γενεών υπέρμετρα υποθηκευμένο σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης παγκόσμιας ανασφάλειας.

Για επτά μήνες μια καταστροφική θεομηνία που έφερε ένας συνδυασμός προγραμματικής προχειρότητας, πολιτικής απειρίας, ιδεολογικών συγχύσεων και αγκυλώσεων, ακαδημαϊκών πειραματισμών και ιδεοληψιών, διαπραγματευτικής αδεξιότητας σε πνεύμα άγνοιας του ευρωπαϊκού χώρου και χρόνου, διοικητικής ακαταλληλότητας και αναβλητικότητας όπως και παντός είδους αναξιοπιστίας, οδήγησε σε ανήκεστο παραλυτική βλάβη την οικονομία, σε επικίνδυνη θεσμική σύγχυση το κράτος, σε τεράστια αύξηση το χρέος και τον ελληνικό λαό στο σύνολο του σε πρωτόγνωρη απόγνωση. Και ο λογαριασμός θα αρχίσει να έρχεται απειλητικός και υπέρμετρα φουσκωμένος μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Είναι επείγουσα ανάγκη η εφαρμογή θεραπείας για την ανάταξη της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας, της κάθε οικογένειας, του κάθε πολίτη.

Απαιτείται άμεσα νέο πολιτικό ξεκίνημα με μια ευρεία πολιτική και κοινωνική Εθνική συνεννόηση με συμπόρευση, συνεργασία και συναίνεση με στόχο επείγουσες μεταρρυθμίσεις, αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής, ανόρθωση της ικανότητας διακυβέρνησης και πλοήγηση της οικονομίας σε ασφαλές λιμάνι. Χρέος, ανεργία, φτωχοποίηση, μεταναστευτικό χάος δεν μπορούν να αντέξουν άλλα πειράματα, ανεπάρκειες η καθυστερήσεις. Είναι ώρα επείγουσας αλλαγής.

Υπό τις παρούσες συνθήκες την ανάταξη και ανόρθωση μπορεί να πετύχει μόνο μια κυβέρνηση μακράς πνοής και ευρείας εθνικής και δημοκρατικής συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Οι συναινετικές προγραμματικές και πολιτικές προτάσεις του Προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι οποίες εστιάζονται στο ευρύ κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό κέντρο αποτελούν εγγύηση αυτής της αναγκαίας πορείας σωτηρίας για την Πατρίδα.

Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχουν παρουσία, θέση και ρόλο σε αυτό το εθνικό και κοινωνικό προσκλητήριο. Με λογική και αποφασιστικότητα.
Η Ελλάδα και η κοινωνία είναι πια στα όρια των αντοχών τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline