Ο ανθέλληνας και «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός της Αλβανίας (αντιπρόεδρος στην άλλοτε Σοσ. Διεθνή του Γιώργου) αποδεικνύεται μιζαδόρος και φίλος μαφιόζων. Κύριο

Εμπιστευτική έκθεση του ΟΑΣΕ για σχέσεις Αλβανών πολιτικών με το οργανωμένο έγκλημα - Τι λέει για Ράμα και τον δεξιό προκάτοχο του Σαλή Μπερίσα.

Για άμεση ή έμμεση σχέση κορυφαίων πολιτικών στελεχών της Αλβανίας με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο κάνει λόγο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε πολυσέλιδη εμπιστευτική έκθεσή του, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Lapsi.al.

Η έκθεση, που συντάχθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο, δεν αποτελεί επίσημη θέση του ΟΑΣΕ, αλλά είναι αναμφίβολα μία από τις πλατφόρμες, πάνω στις οποίες αρκετούς μήνες τώρα, έχει ξεκινήσει η μάχη για την αποποινικοποίηση της πολιτικής στην Αλβανία.

Ο χρόνος που συντάχθηκε η έκθεση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της μάχης για την «εκκαθάριση» της πολιτικής, η οποία πήρε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση μετά την άφιξή στα Τίρανα, του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τη μονάδα για τα πολιτικά και δημόσια θέματα του ΟΑΣΕ και έχει διανεμηθεί στης πρεσβείες των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ, αφορά 31 μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου, μέλη όλων των πολιτικών κομμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη.

Η περιουσία του Έντι Ράμα

Για πρώτη φορά μια διεθνής έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε αριθμούς για την περιουσία που φέρεται να έχει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και φέρεται -σύμφωνα πάντα με την έκθεση- να την κρύβει στις ΗΠΑ μέσω του αδελφού του Όλσι Ράμα, αλλά και στις κατηγορίες για δωροδοκία για τις οικοδομικές άδειες, όταν ήταν δήμαρχος Τιράνων.
«Η περιουσία του φημολογείται πως ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επενδύθηκαν σε εταιρείες 'offshore' από τον αδελφό του, Ολσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Σχέσεις Μέτα με παράγοντες της μαφίας

Όσο για τον πρόεδρο της Βουλής και ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη (LSI) Ιλίρ Μέτα, η έκθεση αναφέρεται στα συμφέροντά του σε κατασκευαστικές εταιρείες, στο χώρο του τουρισμού, και της ενέργειας και κάνει λόγο για τις σχέσεις του με παράγοντες της μαφίας.

Σαλί Μπερίσα

Για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, που σημάδεψε τα τελευταία 25 χρόνια την πολιτική ζωή της χώρας, η εμπιστευτική έκθεση του ΟΑΣΕ κάνει μνεία σε έρευνα του βαλκανικού ερευνητικού δικτύου BIRN για τους πολυσυζητημένους δεσμούς του με τον Νταμίρ Φάζλιτς, έναν Σερβοβόσνιο επιχειρηματία στον χώρο της ενέργειας, και τις αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση της επιρροής του.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline