Πολικές αρκούδες λιμοκτονούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από National Geographic δείχνουν πολικές αρκούδες από την Νορβηγία να λιμοκτονούν, με το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής να επανέρχεται στην ατζέντα των ηγετών των χωρών. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το National Geographic και κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου δείχνουν τις πιολικές αρκούδες στη Νορβηγία να λιμοκτονούν. 

Μια από τις αρκούδες, που συνέλαβε με τον φακό του ο Καναδός φωτορεπόρτερ Paul Nicklen, δείχνει τόσο αδύναμη. Ο φωτορεπόρτερ που είχε επισκεφθεί και άλλες φορές το σημείο τόνισε πως "Πήγαμε στο σημείο όπου συναντούσαμε ανάμεσα στους πάγους τις αρκούδες να κυνηγούν. Δεν βρήκαμε καθόλου πάγο στο νερό και καμία αρκούδα, αργότερα εντοπίσαμε δυο που ήταν ήδη νεκρές. Φαινόμενο που συναντήσαμε και σε άλλα μέρη της περιοχής.

Παράλληλα, τόνισε πως "Τα πτώματα που εντοπίστηκαν μαρτυρούσαν ότι τα ζώα είχαν πεθάνει από πείνα. Φαίνεται πως το λιώσιμο των πάγων δεν άφησε τις αρκούδες να κυνηγούν, με αποτέλεσμα να λιμοκτονήσουν".

Τέλος, μιλώντας για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής ανέφερε "Όλα αυτά τα χρόνια, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου στην Αρκτική και δουλεύοντας σαν βιολόγος δεν είχα συναντήσει ποτέ μια νεκρή αρκούδα". Αυτή είναι η απόδειξη ότι πλέον δεν μπορούμε να αγνοούμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνουν οι χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο που μοιράστηκαν στην εικόνα προκειμένου να δείξουν τον πραγματικό αντίκτυπο της παγκόσμιας κοινής γνώμης μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline