Ανενόχλητη η μαζικότητα των μεταναστών από την Τουρκία

Χιλιάδες είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τις τουρκικές αρχές.

Καταγράφονται από σήμερα οι εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στη Λέσβο βορειοαφρικανοί μετανάστες, που από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε αποφασισθεί να μην τους παραχωρείται η γνωστή άδεια μηνιαίας παραμονής μέχρι την αναχώρησή τους από την Ελλάδα, αλλά να συλλαμβάνονται.

Δεδομένου, ότι τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου γέμισαν από τους πρώτους 50 βορειοαφρικανούς μετανάστες που συνελήφθησαν, επιλέχθηκε όσοι θα προσέρχονταν στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης της Μόριας να μην καταγράφονται και άρα να μην συλλαμβάνονται.
Καθώς όμως ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυτών υπηκόων Μαρόκου και Αλγερίας οι οποίοι ζούσαν στα κτήματα γύρω από το hot spot ξεπέρασε τους 500 και μέρα με τη μέρα αυξάνονταν, αποφασίσθηκε από σήμερα να ξεκινήσει η καταγραφή τους ώστε να φύγουν για την Αθήνα, με την υποχρέωση όμως να αναχωρήσουν από την Ελλάδα σε ένα μήνα από τη μέρα της καταγραφής τους.

Εν τω μεταξύ και σήμερα πολλές χιλιάδες είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τις τουρκικές αρχές.
Χθες και μέχρι σήμερα το πρωί καταγράφηκαν στο hot spot της Μόριας περί τα 3.000 άτομα ενώ άλλα τόσα βρίσκονται στους χώρους γύρω από το Κέντρο περιμένοντας την καταγραφή τους. Περίπου 1000 Σύριοι έχουν σταλεί προσωρινά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ με σημείωμα καταγραφής τους τα Χριστούγεννα!

Στα νούμερα αυτά ας προστεθούν ακόμη 4.000 άτομα που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο νησί, δεδομένων και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών.
Φυσικά όλοι όσοι περιμένουν να φύγουν από το νησί έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους ζουν στο λιμάνι, με τη Μυτιλήνη να αρχίσει να θυμίζει εικόνες του περασμένου καλοκαιριού όταν και είχαν καταλειφθεί οι δημόσιοι χώροι της πόλης.

Στα παραπάνω ας προστεθεί και το ότι η κατάσταση στους χώρους καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια είναι πολύ δύσκολη αφού το προσωπικό της Frontex στη μεγάλη του πλειοψηφία αναχώρησε λόγω Χριστουγέννων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline