Νέα ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο 25ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο βρέθηκε για μια ακόμη φορά η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Οι επιστήμονες επισήμαναν ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε έλεγχο της νόσου, από την οποία πάσχουν 600.000 Ελληνες. 

Η Pharmathen συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε δορυφορικό συμπόσιο με τίτλο «Τα πολλά πρόσωπα της ΧΑΠ: Η σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση», ενώ ταυτοχρόνως είναι και χορηγός της Υποτροφίας Αριστείας Κλινικού Έργου. Σκοπός της χορηγίας αυτής είναι η ενίσχυση της αριστείας και των νέων πνευμονολόγων.


Πρόεδρος του δορυφορικού συμποσίου ήταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», επίκουρη καθηγήτρια κυρίαΜίνα Γκάγκα και ομιλητές ο επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας και υπεύθυνος της Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας κ.Γρηγόριος Στρατάκος και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Γ. Παπανικολάου» κ.Σταύρος Τρύφων. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στους διαφορετικούς φαινότυπους της ΧΑΠ και στην ανάγκη συγκεκριμένων ιατρικών παρεμβάσεων όλους μας. Παράλληλα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ευρήματα μελετών της FLAME.


Οι ομιλητές τόνισαν ότι η πρόληψη των παροξύνσεων είναι ένας από τους κύριους στόχους της μακροχρόνιας φροντίδας για τη διαχείριση της ΧΑΠ. Οι παροξύνσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, οδηγούν σε σταδιακή μείωση της αναπνευστικής λειτουργίας, νοσηλεία και θάνατο.  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για την πνευμονολογική κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για την ιστοσελίδα www.lung.gr, η οποία λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ιδρύματος «Θώραξ» και με αποκλειστικό χορηγό το Τμήμα Αναπνευστικών Παθήσεων (Πνευμονολογίας) της Pharmathen.


Το
www.lung.grαποτελεί μια σελίδα ιατρικής πληροφόρησης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στη θεραπεία των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος και απευθύνεται πρωτίστως σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον για νόσους του αναπνευστικού συστήματος είτε ως ασθενείς είτε ως φροντιστές.

Πηγή: Το Βήμα






Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline