Εξευτελισμένοι, χτυπημένοι και ταπεινωμένοι από το «δημοκράτη, οργισμένο Λαό» και τους χωροφύλακες του καθεστώτος.. Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι του πραξικοπήματος. Κύριο

Πρώτες αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Η κακομεταχείριση ακόμα και ανώτατων αξιωματικών. Τα κρυφά σχέδια του Ερντογάν.

Εικόνες από την κράτηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το καθεστώς Ερντογάν, που συνεχίζει την κινητοποίηση των φανατικών του οπαδών και συχνά λούμπεν στοιχείων, που συμμετέχουν σε βασανισμούς και συλλήψεις αντιφρονούντων ή και απλώς υπόπτων με τη συνεργασία της παντοδύναμης Χωροφυλακής του καθεστώτος, που ασκεί στρατιωτικά καθήκοντα συνήθως στις μεγάλες πόλεις και την Ανατολική Τουρκία και το Κουρδιστάν,.

Οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες εμφανίζονται παρατεταγμένοι στην Αστυνομική Διεύθυνση, ταλαιπωρημένοι ενώ κάποιοι φαίνονται και χτυπημένοι.

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το Σάββατο και ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγός Ακίν Οζτούρκ καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ θεωρείται ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε φωτό και βίντεο που τραβήχτηκε στα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας και μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, φαίνεται ο Οζτούρκ, μαζί με άλλους πραξικοπηματίες, καταβεβλημένος αλλά και χτυπημένος, αν κρίνει κανείς από τις εκδορές στο πρόσωπό του και από τον επίδεσμο ο οποίος καλύπτει το ένα του αυτί. Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, ωστόσο, όπως μεταδίδει τώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο στρατηγός Ακίν Οζτούρκ

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το Σάββατο ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγός Ακίν Οζτούρκ καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ θεωρείται ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε στα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας και μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, φαίνεται ο Οζτούρκ, μαζί με άλλους πραξικοπηματίες, καταβεβλημένος αλλά και χτυπημένος, αν κρίνει κανείς από τις εκδορές στο πρόσωπό του και από τον επίδεσμο ο οποίος καλύπτει το ένα του αυτί.

Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, ωστόσο, όπως μεταδίδει τώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Μάλιστα, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Τουρκίας ότι κρατείται και ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν, διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΒΑΘΥ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ

Eνισχυμένος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Τούρκος πρόεδρος μιλά για εκκαθαρίσεις ακόμα και στα πανεπιστήμια, προκειμένου να εκριζωθεί από παντού το κίνημα του Γκιουλέν - Καλεί τους οπαδούς του να μείνουν στις πλατείες και «τείνει ευήκοον ους» στο αίτημα για την επιβολή της θανατικής ποινής στους πραξικοπηματίες
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν από τις πλατείες, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στην γειτονική χώρα.

Ο Ερντογάν παρακολούθησε σήμερα τις κηδείες των θυμάτων του πραξικοπήματος, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η επιχείρηση αποπομπής και δικαστικής δίωξης που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία στους χώρους της Δικαιοσύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί, όχι μόνο στους δύο αυτούς χώρους, αλλά «σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, στο οποίο από την πρώτη στιγμή αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος την απόπειρα πραξικοπήματος. Αναφερόμενος στο χώρο της Δικαιοσύνης, είπε ότι «η Δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προσαγωγών. Είναι αυτό αρκετό; Όχι βέβαια».

Το ίδιο είπε ο Ερντογάν και για τη διείσδυση του τάγματος του Γκιουλέν στους κόλπους της δικαιοσύνης και τόνισε ότι η εκκαθάριση θα συνεχιστεί σε ολόκληρο το Δημόσιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κύμα προσαγωγών θα αρχίσει και στο χώρο της Ασφάλειας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν εκκαθαρίσεις και στα δημόσια πανεπιστήμια.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο όλοι όσοι προσάγονται, πρόσκεινται πράγματι στον Γκιουλέν, ή είναι γενικά αντιπολιτευόμενοι. Το δεύτερο σημαντικό σημείο της ομιλίας του Ερντογάν αφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς της ποινής του θανάτου. Καθώς μιλούσε, το πλήθος άρχισε να φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις», πράγμα που ζητάνε εδώ και δύο μέρες οι οπαδοί του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν είπε «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού, ο οποίος έχει αυτό το δικαίωμα. Τα αιτήματα αυτά συζητούνται και αποφασίζονται στους προβλεπόμενους από το Σύνταγμα θεσμούς». Ωστόσο, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εκδικητές. Πρέπει να κινούμαστε με σκέψη και σωστή αξιολόγηση».

«Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που θα πρέπει να την αφήσουμε. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις πλατείες, αυτή δεν είναι απλά μια δωδεκάωρη επιχείρηση, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά την διάρκεια των κηδειών στο Φατίχ τζαμί στην Κωνσταντινούπολη και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στις πλατείες για ακόμα μία εβδομάδα.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι το πραξικόπημα απέτυχε χάρη στους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του να βγουν στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα και να ματαιώσουν το εγχείρημα για κατάλυση της δημοκρατίας. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 161 άνθρωποι και 1.154 είναι οι τραυματίες ενώ στις 16 Ιουλίου χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη την χώρα για να καταδικάσουν την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν καλέσει τους πολίτες να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται στις πλατείες ενώ πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε στις 16 Ιουλίου σε συγκεντρωμένους πολίτες στην Άγκυρα να εξακολουθήσουν να παραμένουν στους δρόμους.

Μάλιστα, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Τουρκίας ότι κρατείται και ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν, διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Εν τω μεταξύ ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση σήμερα. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.
Από τους νεκρούς, περισσότεροι από 100 είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, σύμφωνα με το υπουργείο, που σπεύδει να προσθέσει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline